Par testet positiv efter ferie: "Flygtede" fra isolationshotel

Foto: Privat

Et par fra hhv. Spanien og Portugal testede positiv for Covid-19, da de landede i Holland efter deres ferie i Sydafrika. Herefter blev de tvunget i isolation og måtte leve under tilstande, som var "værre end fængsel".

Portugisiske Carolina Pimenta og hendes spanske partner Andrés Sanz landede i Schiphol lufthavnen i Holland d. 26. november, efter de havde været på ferie i Sydafrika.

Ifølge BBC havde Pimenta taget en negativ PCR-test inden flyvningen, men hun blev testet positiv ved ankomsten til Holland. Ud af 624 passagerer på flyet blev 61 testet positive for Covid-19.

Læs også

Smitterekord i Danmark: Over 5.000 smittede på en dag

Fra lufthavnen blev parret sendt i isolation på Ramada hotellet 10 minutter derfra. Selvom Sanz' test var negativ, valgte parret begge to at blive isoleret, da de gerne ville blive sammen. 

Parret forlod dog hotellet, da Pimenta påstod at den positive test var upræcis, da hun havde testet negativ på en hurtigtest på hotellet. 

D. 28. november forsøgte de at flyve fra Holland til Spanien, men blev tilbageholdt i lufthavnen. Deres isolationsstatus ændrede sig nu fra frivillig til tvungen. Herfra blev parret derfor ført til et turberkulose hospital i Haren, hvor de skulle forblive i isolation i yderligere tre dage. 

Pimenta påstod at leve under kummerlige fængselslignende forhold på hospitalet.

Hun har bl.a. skrevet: "I går aftes flød kloaken over på vores badeværelse. Nu siger de, at jeg skal vente på at få lavet endnu en PCR-test i morgen. Det her er værre end fængsel. Det er som om, de venter på, at jeg bliver syg, for at bevise at de har ret."

Tirsdag fik parret, med hjælp fra deres advokat, lov til at forlade hospitalet og flyve tilbage til Spanien. 

"Vi er frie!" sagde Pimenta i en besked til BBC.

Læs også

Stine fik sig en svitset overraskelse, da hun kiggede i skabet