Pensionister idømt fængselsstraf: Blev taget med kokain til en værdi af mere end 200.000 kroner

Foto: Privat

To skotske pensionister har netop fået deres dom i en omfattende sag om narkohandel.

To pensionister fra Skotland er for nyligt blevet idømt fængselsstraffe efter, at det blev opdaget, at de blandet andet var i besiddelse af kokain til en værdi af 213.000 kroner og 450.000 kroner i kontanter. Det skriver Ladbible.

Læs også

Musk vil indoperere computerchip i hjernen: "Vi håber at have det i vores første menneske næste år"

Den 67-årige bedstemor, Helen Wright, har modtaget den hårdeste dom i sagen, da det var hende der startede 'forretningen', fordi hun ville hjælpe sin søn med at betale hans narkogæld.

67-årige Helen Wright / Foto: Privat

Wright rev dog 65-årige Moira Robertson med sig i faldet, da hun havde rekrutteret hendes gode veninde til at hjælpe med at sælge og distribuere det ulovlige stof. Hun havde nemlig overtalt Robertson til, at de kunne bruge hendes hjem i Glasgow forstaden Baillieston i Skotland til at opbevare narkotikaen i.

65-årige Moira Robertson / Foto: Privat

Politiet fik dog nys om de to bedstemødres 'biks', og de ransagede derfor ejendommen i juni 2019, hvor de fandt flere hundredetusind kroner i kontanter, 553 gram kokain, vægte og små salgsposer. 

Både Wright og Robertson erklærede sig hurtigt skyldige efter deres anholdelse, og de er derfor blevet dømt for at have været led i kokainleveringen til området. 

I tirsdags, d. 18. januar, modtog de to deres dom, og Wright blev således idømt 20 måneder ubetinget fængsel, mens Robertson slap lidt billigere med 18 måneders ubetinget fængsel. Det skriver Glasgow Live

I begrundelsen for Robertsons lidt mildere dom udtalte sheriffen, Matthew Jackson, følgende: "Fru Wright - du begik denne [forbrydelse] for at klare en andens gæld. Det er med stor beklagelse, at jeg ikke kan finde eksceptionelle omstændigheder her, og du har overskredet forældremyndighedstærsklen."

Den omtalte forældremyndighedstærskle er et 'smuthul' i den skotske lovgivning, som siger, at forældre kan benådes for visse kriminelle handlinger, hvis de gjorde det for deres barns bedste. Sheriffen understregede dog, at Wrights lovovertrædelse var for alvorlig til at blive ignoreret, og til Robertson udtalte Jackson: 

"Du udførte denne forbrydelse uden financiel fortjeneste for at hjælpe en såkaldt ven. Du sagde, at du ikke vidste, hvor meget narkotika der ville være involveret og ikke vidste, at der ville være en betydeligt mængde kontanter. Du udtalte, at du vidste, at dette skete [...], og du brugte bevidst dit hjem til at opbevare narkotika og udstyr."

I retssagen kom det desuden frem, at politiet under ransagningen af Robertsons hjem blev afbrudt af Wright, som dukkede op med yderligere 15 poser indeholdende kokain til en værdi af £2800 (25.000 kroner). De to pensionister blev derfor anholdt og er altså nu fængslet.

Læs også

Mor betalte sin gæld ud ved at sælge 'brystmælk-videoer': Tjener 90.000 om måneden

 

 

Dagens Gossip