Politichef om voldsanklaget skoleleder: Så ikke nogen forbrydelse

Foto: Twitter/Wink News

Politiet i Florida har konkluderet at en skoleleder, der er blevet filmet, mens hun slog en seksårig elev med et bat, ikke gjorde noget der var i strid med loven.

Skolelederen er en kvinde ved navn Melissa Carter, der arbejder på Central Elementary School i Clewiston, i den amerikanske delstat Florida, blev fanget på kamera af ingen andre end barnets mor. Dette var angiveligt barnets straf, for at beskadige en computer - det skriver Unilad.

Læs også

Nabo var rasende og tilkaldte politiet på grund af 'upassende' tøj

Nu har Floridas Politi gennemgået beviserne i sagen, og har konkluderet, at Melissa Carter, ikke gjorde noget forkert, set fra deres perspektiv.

En skoleassistent ved navn Cecilia Self ringede til barnets mor for at sige, at skolen har et lille bat, de kunne, og ville, bruge til at slå barnet med, men at moderen og en vicesherif skulle være til stede for at overvåge afstraffelsen.

Fysisk afstraffelse er stadig lovligt i flere af delstatens amter, men det er forbudt i Hendry, hvor hændelsen fandt sted. 

En politirapport blev indgivet mod Carter den 13. april, men efter at have gennemgået optagelserne sagde Hendry County Sheriff Steve Whidden, at han 'ikke så nogen forbrydelse blive begået' fra hans 'perspektiv'.

Sheriffen har udtalt, at det var op til statsadvokaten at beslutte, om der skal rejses tiltale mod skolelederen. Det virker dog ganske sandsynligt, at statsadvokaten ligeledes lader sagen ligge. 

I en note fra netop statsadvokaten citeret af Wink News, hedder det: "Det er klart, at bruge en pagaj til at smække et barn er ikke sandsynligt, at forårsage død eller stor legemsbeskadigelse."

Situationen bliver ikke bedre af, at den lille piges mor skulle være til stede under afstraffelsen. 

Moderens advokat, Brent Probinsky, forklarede, at hun er en illegal indvandrer, i frygt for at blive deporteret og sagde: "Hun var forvirret over sine rettigheder, hvad hun skulle gøre ... moderen vidste ikke, om de havde ret til at slå hende (datteren,red.).

På trods af moderens forvirring sagde statsadvokaten, at "en forælder har ret til at bruge fysisk afstraffelse til at disciplinere deres børn og har ligeledes ret til at give samtykke til, at andre gør det på deres vegne".

Carter blev sat på administrativ orlov, mens Clewiston Police Department undersøgt hændelsen og "arbejder flittigt på at sikre, at rettighederne for alle parter i denne sag er bevaret".

I en udtalelse citeret af The Independent, tilføjede politiet, at det "tager alle spørgsmål om børns velfærd alvorligt og er fortsat forpligtet til at beskytte de mest sårbare medlemmer af vores samfund".

På grund af hendes usikkerhed omkring situationen besluttede moderen at optage scenen, mens hun skjulte telefonen med sin pung.

Hendes advokat sagde: "Efter min mening er dette en forbrydelse. Dette er et overfald. Det, der skete, er barbarisk, uhyrligt. Fysisk afstraffelse må ophøre,”

Men hverken politi eller statsadvokat synes interesserede i retsforfølgelse, så sagen når næppe længere. 

Dog har Criminal Defense Attorney, Robert Foley sagt, at da Hendry County District Schools ikke tillader den form for fysisk afstraffelse, der ses i videoen, kan de to medarbejdere stadig står over for disciplinære foranstaltninger fra distriktet.

 

Læs også

29 år for sent: DNA-beviser sår tvivl om henrettet mands skyld