Politiet finder kokain til en værdi af 680 millioner kroner i varehus

Foto: Northamptonshire Police

Politiet i Northamptonshire i England har lavet deres største konfiskering af 'klasse A' narkotika nogensinde, da de fandt 780kg kokain til en gadeværdi af cirka 680 millioner kroner.

Northamptonshire politi gjorde i forrige uge et ekstraordinært stort fund af kokain, da de beslaglagde kokain til en gadeværdi af cirka £78 millioner (cirka 680 millioner kroner). 

Fundet er den største beslaglæggelse af såkaldt 'klasse A' narkotika i Northamptonshire Police's historie.

Læs også

DMI: Sne på vej over hele landet

Ledende efterforsker Emma James har ifølge Ladbible udtalt: "Det her er den største beslaglæggelse af 'klasse A' narkotika lavet af Northamptonshire Politi."

"Vi har i alt fundet 780kg kokain, som, efter undersøgelser, er blevet flyttet ud af vores amt." 

James udtaler desuden, at politiets efterforskning vil fokusere på hvem, som var ansvarlig for at bringe kokainen ind i Northamptonshire, samt hvad deres plan for distribution var.

Fundet blev gjort d. 26. november efter, at en gruppe betjente fulgte op på en tyverianmeldelse af en varevogn. Da betjentene ankom til en lagerhal fandt de adskillige store tasker fyldt med kokain. 

Ved hjælp af automatisk-nummerplade-genkendelse-systemet lykkedes det betjentene at finde en efterladt varevogn med flere store tasker fyldt med det ulovlige stof.

I alt lykkedes det politiet at finde og beslaglægge 18 store tasker fyldt med kokain.

Nyhederne om det store fund kommer præcis én måned efter, at en 39-årig mand blev anklaget for import af 'klasse A' narkotika i netop Northamptonshire. Det efterforskes stadig, hvordan narkotikaen blev smuglet ind i amtet, og det vides derfor ikke, om de to sager hænger sammen.

Indtil videre har politiet anholdt fire personer i sagen, som siden er blevet løsladt mod kaution. Det er desuden blevet bekræftet, at en af de anholdte var en kvinde, og tre af dem var mænd. 

Læs også

Derfor er Kinas præsident skyld i, at den nye corona-variant hedder "Omikron"