Præst bandt sig fast til 1.000 balloner for at slå rekord: Måneder senere fandt man hans lig

28/09/2023 18:06

Mathias Busekist

Udland
Foto: YouTube/@catholicnewsagency
Foto: YouTube/@catholicnewsagency
Der er mange måder at samle penge ind til gode formål på, men en præst fra Brasilien valgte at tage alternative midler i brug.

Mest læste i dag

Præst Adelir Antonio de Carli havde et håb om at samle ind til et fristed for lastbilchauffører nær motorvejen i sin hjemby - men han besluttede at se bort fra mere konventionelle muligheder som sponsorerede maratonløb eller svømmeture fra.

Præsten valgte nemlig at binde sig til 1.000 heliumballoner og svæve ud over havet.

Selvom historien ender i en tragedie, ville det være forkert at antyde, at han ikke vidste, hvad han havde gang i.

Præsten var en en erfaren faldskærmsudspringer og var blevet trænet i overlevelse i vildmarken - så han var ikke ligefrem en nybegynder inden for farlige bedrifter.

Det skriver UNILAD.

Præsten tog da heller ikke bare afsted i en T-shirt og sine shorts. Da han lettede den 20. april 2008, var den romersk-katolske præst iført en hjelm, en vandtætte overtræksdragt samt en termisk flyvedragt.

Han havde også en faldskærm, en GPS-tracker og en radio til at kommunikere med flyvekontrollen om sin position.

Derudover var han rutineret inden for denne form for "ballonflyvning", da han før havde kastet sig ud i en lignende flyvetur.

På den første tur lettede han fra byen Ampere, før han landede sikkert i Argentina fire timer senere.

Præstens anden afgang skulle dog ende i tragedie. For selv om han havde sin radio samt GPS-tracker, forsvandt den 41-årige omkring otte timer efter at have lettet.

Eftersøgnings- og redningshold blev straks sendt ud for at lede efter Adelir, men uden held. Faktisk var det først flere måneder senere, at et lig blev fundet, hvilket en DNA-test senere bekræftede var liget af den forsvundne præst.

Og selv om det ikke står klar, hvad der fik Adelir til at miste livet, så er det blevet antydet, at hans udstyr drillede.

Det er muligt, at han blev blæst ud af kurs af vinden, og inden han mistede kontakten til omverden, sagde de Carli angiveligt, at han "tabte højde".

Hans lig blev opdaget ved et tilfælde.