Prins Charles er rasende: Vil sikre, at Harry og Meghans søn aldrig bliver prins

Foto: Shutterstock

Prins Charles vil sikre, at hans barnebarn Archie aldrig får titlen som prins.

Prinsen af Wales har angiveligt gjort det klart, at prins Harry og Meghan Markles toårige søn ikke vil være en del af den kongelige familie, når han bliver konge.

Læs også

Mark fik hjertestop: Nu advarer han danske børn mod dumhed

Det antages, at det er en beslutning, han har truffet, efter en række af beskyldninger, som Harry og Meghan har kastet efter Charles og de øvrige medlemmer af den britiske kongefamilie. 

Som barnebarn af prins Charles har Archie ret til at være prins, men det forstås, at Charles i sinde at begrænse antallet af nøglearbejde i familien, skriver The Sun

Han mener, at offentligheden ikke længere ønsker at betale for et voksende monarki. Derfor har han fortalt dele af kongefamilien om sine planer om at skære ned på de arbejdende medlemmer af familien. 

Ifølge Mail On Sunday har han fortalt Harry og Meghan, at han vil ændre i en række vigtige juridiske dokumenter, for dermed at sikre, at Archie ikke får den titel, som han på nuværende tidspunkt har ret til. 

Beslutningen er blevet truffet efter en række måneder med diskussioner bag kulisserne, hvilket har forårsaget en bitter krig mellem Harry og hans slægtningen. 

"Harry og Meghan fik at vide, at Archie aldrig ville blive prins. Selv når Charles blev konge," har en kilde fortalt ifølge The Sun. 

De nuværende regler for de kongelige titler blev vedtaget i Letters Patent dateret 20. november 1917, hvilket gjorde det muligt at give prins- og prinsessetitler til bestemte slægtninge.

Foto: Fd/©francis Dias/Ritzau Scanpix.

"Charles har aldrig lagt skjul på, at han ønsker et slanket monarki, når han bliver konge," sagde en anden kilde. 

"Han indser, at offentligheden ikke ønsker at betale for et kæmpe monarki, og som han sagde, vil altanen på Buckingham Palace sandsynligvis kollapse." 

Insidere hævdede angiveligt, at de ikke havde set dette træk komme, og var overraskede over, at Charles havde sagt, at han ville ændre i Letters Patent, for at udelukke Archie og andre. 

En kilde tæt på Sussex-parret sagde tidligere på året, at de havde forventet, at Archie ville blive udnævnt som prins, når Charles overtog tronen. 

Harry og Meghan menes at have fundet ud af Charles' planer, før de satte sig sammen med Oprah Winfrey til deres meget omtalte interview.

Læs også

Nikolai og Felix med flot gestus efter prins Joachims blodprop

"De sagde, at de ikke ville have ham til at være prins eller prinsesse," sagde Meghan nemlig til Oprah under interviewet. 

 

Dagens Gossip