Professor undrer sig: "Corona er ikke ebola"

Foto: Shutterstock

Professor sår tvivl om, hvorvidt omicron er så farlig som antaget.

Den nye corona mutation omicron har allerede delt vandene blandt sundhedspersonale og folk ellers. Nogle mener, at den kan den kan gøre en ende på pandemien ved at den naturlige immunitet vil blive større.

Andre mener derimod, at smitten nu vil være endnu mere sårbar og dermed kan forlænge den mørke tid med restriktioner og potentielt endnu en lockdown.

Læs også

DMI udsender kategori 2-varsel: Snestorm på vej

Nu kommer en professor med et indspark til debatten, som er bragt i Daily Mail.

Angus Dalgleish er nervøs over den måde, som de britiske ministre har reageret på med hensyn til den nye variant. Angus oplevede en “velkendt, synkende følelse”.

Angus betvivler, om genindførelsen af de nuværende restriktioner er lavet på et korrekt grundlag.

“Ja, der er stadig meget, vi ikke ved om Omicron, men de tidlige tegn er tydeligt opmuntrende. Mange patienter er efter sigende kommet sig hurtigt over, hvad der har været meget milde symptomer. Det sydlige Afrika, hvor varianten opstod, har stort set undgået at gå i panik. En tysk epidemiolog, professor Karl Lauterbach, der stiller op som Tysklands næste sundhedsminister, har endda sagt, at en mild belastning ville være en tidlig julegave”, siger han og fortsætter:

“I betragtning af alt dette, hvor meget kan regeringens høgagtige tilgang virkelig retfærdiggøres?”

Professoren mener altså ikke, at man behøver at tage så drastiske midler i brug allerede nu. 

“Men vi må komme videre. Vi har ikke at gøre med ebola, som dræber op til 90 procent af dem, den inficerer, men en virus, som blev fundet i en undersøgelse fra Cambridge University sidste sommer - takket være vaccinationer og bedre behandlinger - at have en infektionsdødelighed på kun 0,085 procent.”

Læs også

Undgå køb af dette mundbind

 

 

Dagens Gossip