Rapport afslører årsagen til helikopterstyrt i Leicester

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

En ny ottesiders-rapport afslører, hvad årsagen var til det dystre helikopterstyrt i Leicester, der kostede fem personer livet. Efterforskningen er dog fortsat i gang, da man endnu ikke har konkluderet, hvorfor udstyret ikke var i orden.

Da Leicester Citys Wilfred Ndidi udlignede West Hams føringsmål i det 89. minut, var der liv og glade dage at spore blandt tilhængerne på King Power Stadium. Ikke længe efter at dommeren havde fløjtet for sidste gang i fløjten og folk havde forladt stadionet, skete en af de større tragedier i fodboldens historie.

Leicester Citys ejer, Vichai Srivaddhanaprabha, var som sædvanligt på vej ud af stadionet i sin private helikopter, der lettede fra midtercirklen af banen. Mindre end et minut efter at helikopteren var lettet, styrtede den ned i hjørnet af en parkeringsplads ved stadionet, der kostede fem mennesker livet.

Lige siden styrtet har der været undersøgelse i gang, der skulle fortælle om, hvad der kunne gå så galt, at en ganske almindelig tur i helikopter skulle ende så fatalt. Det engelske medie The Sun skriver, at en ny rapport er kommet frem, og her i står der beskrevet, at en pedal der kontrollerede halerotoren var blevet afbrudt, og det skulle være årsagen til det grusomme styrt.

”Halerotorsystemet blev først inspiceret på stedet, hvor helikopteren styrtede ned. Her blev det identificeret, at indgangsspændingsmekanismen ikke var fastgjort til styreakslen. Stiften, afstandsstykker og en af de lokaliserede lejer manglede på håndtaget,” lyder det i rapporten ifølge The Sun.

Konklusionen på den ottesiders lange rapport er, at fejlen på rotoren fik helikopteren til at styre voldsomt til højre, og det kunne der ikke rettes op på, inden den styrtede ned i en mindre eksplosion foran King Power Stadium.

En person på stadionet filmede med sin mobiltelefon, da helikopteren lettede fra stadionet, og her ser man tydeligt, hvordan helikopteren begynder at snurre ukontrollerbart rundt, da den er kommet op i luften.

Du kan se videoen herunder

ORIGINAL FOOTAGE OF LEICESTER CITY HELICOPTER CRASH

Kasper Schmeichel forsøgte at træde til

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er til dagligt førstemålmand i Leicester City, og han var en af de sidste spillere tilbage på anlægget, da de fleste mennesker havde forladt stadionet efter kampen.

Han var derfor også en af de første til at reagere, da der pludselig lød en voldsom eksplosion ude fra parkeringspladsen, hvor helikopteren var styrtet ned.

Vidner fortalte til medierne, at Kasper Schmeichel forsøgte at løbe hen til helikoptervraget, men at han blev tilbageholdt af politiet. Leicester Citys manager Claude Puel bekræftede de udtalelser, og fortalte endvidere, ”Kasper overlevede og så nogle forfærdelige ting,”

Herunder har et vidne med sin telefon filmet kort efter styrtet, hvor man i højre side kan se en utrolig rystet Kasper Schemeichel.

 

Dagen efter at helikopterstyrtet fandt sted, og det blev bekræftet, at Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre omkom i ulykken, valgte Kasper Schmeichel at gå på de sociale medier, hvor han skrev et utroligt rørende farvel til den afdøde Leicester City ejer, der havde bidraget til at klubben og hele byen fik noget af fejre, da Leicester City blev engelske mestre i sæsonen 2015-16.

Efterforskningen af ulykken er endnu ikke afsluttet, da der stadig ledes efter svar på, hvorfor tingene ikke var i orden.

 

Dagens Gossip