Restaurantejer tilbyder indbrudstyv arbejde: 'Hvad ville Jesus gøre?'

Foto: Privat

En mislykket indbrudstyv er blevet tilbudt et job af et af sine ofre, i et forsøg på at legemliggøre påskens ånd, genfødsel og fornyelse.

Den amerikanske restaurantejer Carl Wallace besluttede, ifølge ham selv, i påsken og kristendommens ånd, at række en hjælpende hånd ud til person, der begik indbrud i hans restaurant. 

Læs også

Kvindes ‘barnlige’ aftensmad skaber debat: En skilsmisse værdig

Det skete i Augusta, Georgia, omkring kl. 4:00 om natten påskelørdag, der tilfældigvis også er Carl Wallace fødselsdag, at en hætteklædte mand smadre sig vej ind i hr. Wallace's virksomhed, Diablo's Southwest Grill, ved hjælp af en mursten gennem restaurantens glasfacade. 

Til tyvens store skuffelse, måtte han forlade restauranten lige så fattig som han ankom, da der ikke var nogen penge i kasseapparatet. Den eneste omkostning af det mislykkede tyveri var derfor en ny rude, og Carl Wallace fik faktisk medlidenhed med den kriminelle - han har nu delt sin historie med Sky News.

"Inden for 45 sekunder, var han tilbage ud af hoveddøren ... ingen penge blev taget."

I første omgang var restaurantejeren alt andet end tilfreds, og indrømmede at føle "vrede og frustration" og "ønskede at ringe til politiet", men så gik det op for ham, at det var påske, hvilket fik ham til at "tage en anden tilgang".

"Vi bliver vækket midt om natten, du er nødt til at løbe ind i butikken, rydde op i det store rod og skynde dig, for at få butikken klar til at åbne kl. 11:00.

"Det fik mig til at indse, som en røver, gør denne fyr virkelig ikke et godt stykke arbejde - der er nødt til at være andre karriereveje for denne fyr,”

"Du begynder at have ondt af røveren, han risikerede sit liv, at komme i fængsel, og han kunne ikke engang slippe af sted med en eneste krone,”

"Jeg er en person, der mener, at alt sker af en grund ... vi er alle bare et godt valg væk fra et helt andet liv."

Hr. Wallace indsendt billeder fra indbruddet på sin Facebookprofil, sammen med sit telefonnummer, og bad den kriminelle at "venligst komme forbi til en jobsamtale".

"Ingen politi, ingen spørgsmål. Lad os sætte os ned og tale om, hvordan vi kan hjælpe dig og fastsætte den vej, du er på," - tilføjede han.

Indlægget blev delt tusindvis af gange, og andre virksomheder kom i kontakt for at fortælle, hvordan de havde oplevet lignende tyveriforsøg fra den samme person.

Den kriminelle har endnu ikke henvendt sig til Carl Wallace, men restaurantejeren håber inderligt på, at han snart bliver kontaktet.

Han sagde: "Det ville være en af de største historier ... du tager nogen, der var på den forkerte vej, og giver dem en hånd,”

"Måske har han aldrig fået den mulighed,” - siger han og fortsætter:

"Det var ikke en fælde eller et set-up, vi ønskede at tale om 'hvordan ser din karrierevej ud', 'hvad er dine mål i livet'."

"Din første reaktion er vrede og frustration, så tænker du på påskeweekend og tænker, 'hvad er et bedre svar?'

"Hvad ville Jesus gøre? Ville Jesus have nogen låst inde, eller ville han tilbyde tilgivelse?

"Vi er alle som mennesker nødt til at have en grad af tilgivelse til hinanden, og forsøge at finde en bedre måde, fordi der er så meget had i denne verden ... vi forstår ikke hinandens problemer og udfordringer i livet."

Om den knap så dygtige indbrudstyv henvender sig til Carl Wallace må tiden vise, men ikke desto mindre er Carls tilgang til hele episoden beundringsværdig.

Læs også

Kvinde deler klam historie: Hendes mand er ligeglad