Retten har talt: Tømmermænd er en sygdom

Foto: Shutterstock

En tysk domstol har langt om længe givet alle unge mænd en gylden mulighed for at blive hjemme foran fjernsynet efter en hård aften i byen. Det sker efter en producent af en anti-tømmermænds-drik har været en tur i retten.

Det var retten i Frankfurt, der har afgivet en dom, som fastslår, at tømmermænd er en sygdom. Det gjorde de efter, at en tysk unavngiven virksomhed var blevet anklaget for at have ulovlige sundhedspåstande i deres anvisninger om, hvorledes deres drikke og deres pulver kunne kurere tømmermænd.

I rettens afgørelse blev det fremhævet, at sygdom kan være en endda lille og midlertidig forandring i forhold til kroppens normale tilstand, hvilket tømmermænd konkluderes at være. Fødevarer, her inkluderet drikkevarer, må ikke markedsføres som værende i stand til at forhindre og/eller behandle sygdomme, siges der i dommen.

"Oplysninger om et fødevareprodukt må ikke tilskrive produktet nogen egenskaber til forebyggelse, behandling eller helbredelse af en menneskelig sygdom eller give indtryk af en sådan egenskab," var den øverste regionale domstols afgørelse.

Da sygdomme i rettens definition inkluderer små og midlertidige forandringer i forhold til kroppens normaltilstand, så kan vi altså konkludere, at tømmermænd er en sygdom

Den unavngivne virksomhed hævdede, at deres drik og deres pulver kunne behandle træthed, kvalme og hovedpine – de symptomer, som normalt forbindes med tømmermænd, så blev virksomheden således forbudt at markedsføre produkterne som helbredende for tømmermænd.

Kendelsen var i sig selv måske forventet, men måden kendelsen fremkommer på kan overraske. Virksomheden jubler ikke, men det gør de mange tusinde tyskere, der er i øjeblikket, valfarter til München for at deltage i ølfestivallen Oktoberfest. Mon ikke der kommer en del sygemeldinger de næste par dage, da tyske arbejdere nu har rettens ord for, at tømmermænd er en sygdom.

Hvorvidt den tyske definition også finder vej til Danmark er endnu uvist, så vi fraråder danske medarbejder landet over om at sygemelde sig med den påstand, at deres drikfældighed fører til midlertidige forandringer i kroppens normaltilstand.

Læs også

Se videoen: Ønskefrisør giver klipning og en lapdance til sine kunder

 

 

Dagens Gossip