Rigmand kørte 417 km/t på motorvejen: Nu er sagen afgjort

Foto: YouTube / Radim Passer

Det er nu afgjort om den tjekkiske rigmand, som sidste år kørte 417 km/t på den tyske 'Autobahn', skal straffes for at have kørt så hurtigt.

Den tyske 'Autobahn' er kendt for at være fristed for fartglade billister, da store dele af motorvejen ikke har nogen fartbegrænsning. 

Det står derfor billister frit for, hvor hurtigt de vil køre, men hvis man kører ekstremt hurtigt, kan man risikere at blive dømt for en form for vanvidskørsel, hvis det vurderes, at man har sat andres liv i fare.

Læs også

Spreder sig til mennesker for første gang: Kinesisk dreng smittet med "meget smitsom" virus

Det mente den tyske anklagemyndighed, at den tjekkiske rigmand Radim Passer skulle dømmes for, da han i foråret selv afslørede i en video, at han sidste sommer kørte med hele 417 km/t på en strækning i Tyskland tidligt om morgenen.

Passer kørte en længere strækning med mere end 300 km/t og nåede en tophastighed på 417 km/t / Foto: YouTube / Radim Passer

Den vanvittige hurtige kørsel blev dokumenteret med en mere end tre minutter lang video, som Passer selv delte på YouTube, hvor den siden gik viralt og blev set mere end 10 millioner gange. Du kan se videoen herunder:

Den store opmærksomhed gjorde, at blandt andre den tyske transportminister tog direkte afstand fra sagen. Bilproducenten Bugatti kommenterede ligeledes på sagen, da det netop var i en Bugatti, at Passer kørte med den ekstremt høje fart. 

Nu er sagen afgjort, og det er blevet slået fast, at Passer ikke vil blive straffet, da det ifølge bilmagasinet Boosted ikke kan bevises, at den 58-årige rigemand gjorde noget forkert eller satte nogens liv i fare med den hurtige kørsel. 

Det skyldes blandt andet, at bilen er bygget til at køre hurtigt, at motorvejen var stort set tom, og at vind- og vejrforholdene var optimale.

Den officielle rekord for hurtigste kørsel på den tyske 'Autobahn' blev lavet af den tyske racerkører Rudolf Caracciola i 1938 i en Benz W125 Rekordwagen, da han kørte hele 432,7 km/t.

Læs også

Går viralt: Optisk illusion afslører signifikante personlighedstræk

 

 

 

 

Dagens Gossip