Rumænien forbyder Triers nymfo-film

Rumænske filmelskere får kun lejlighed til at se første halvdel af den danske instruktør Lars von Triers seneste værk "Nymphomaniac" i de lokale biografer.

Myndighederne i det østeuropæiske har nemlig besluttet at forbyde sidste halvdel af den filmen, kaldet Nymphomaniac Vol. II.

Direktøren for selskabet Independenta Film, Antoine Bagnaninchi, som har indkøbt rettighederne til at distribuere filmen i Rumænien, siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at censurmyndighederne i hovedstaden Bukarest ikke har givet nogen begrundelse for forbuddet.

Samtidig erklærer filmdirektøren, at hans selskab vil klage over denne "censurhandling".

Lars von Triers film "Nymphomaniac" findes i to versioner, hvoraf det kun er den ene, der har haft premiere.

Filmen, der ramte de danske biografer i juledagene, er en forkortet version med en spilletid på fire timer, mens Lars von Triers "egen" udgave på fem en halv time først får verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin til februar.

Den første version er imidlertid så lang, at den er klippet som to selvstændige film, som i de danske biografer bliver vist i forlængelse af hinanden med en pause imellem.

Og det er altså den anden af disse, som de rumænske myndigheder ikke vil have i biograferne, bekræfter selskabet bag filmen, Zentropa, over for filmmagasinet Ekko.

- Jeg kan bekræfte, at det er den sidste del af filmen, som er blevet forbudt. Rumænerne har set første del, men nu må de så rejse til udlandet for at se, hvordan den ender, konstaterer producer Louise Vesth.

Rumænien er det eneste land i Europa, der har forbudt "Nymphomaniac Vol. II", som skildrer sidste del af nymfomanen Joes erotiske livshistorie.

Den samlede film er lørdag i konkurrence om årets Bodil-priser, hvor den er nomineret seks gange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip