Melder ud: Så længe var Madeleine McCann i live efter hun forsvandt

25/05/2023 13:30

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Efterforskere leder i et reservoir i Portugal efter tegn på Madeleine McCann som led i sagen mod den dømte seksualforbryder Christian Brueckner, der er mistænkt for hendes forsvinden.

Mest læste i dag

Brueckner sidder i øjeblikket i fængsel for voldtægt af en kvinde i Praia du Luz, Portugal, og er mistænkt for yderligere voldtægter og sager om børnemishandling i området mellem 2000 og 2017.

Tyske efterforskere mener, at han kan være den skyldige bag Madeleine McCanns forsvinden, og anklager Christian Wolters sagde, at beslutningen om at ransage reservoiret var blevet truffet på grundlag af 'visse tips'.

Politiet har fjernet en række genstande fra Barragem do Arade-reservoiret og forlænget deres søgning af området en ekstra dag efter angiveligt at have modtaget et 'troværdigt tip' om det sted, Brueckner plejede at besøge.

Ifølge The Times har en politiinformant informeret betjentene om, at Brueckner besøgte reservoiret 'nogle dage' efter McCanns forsvinden i 2007.

De rapporterer, at informanten fortalte betjentene, at det lille barn kunne have været i live i 'to eller tre dage' efter hendes første forsvinden.

"Vi har indikationer på, at vi kunne finde beviser der," sagde Wolters om beslutningen om at gennemsøge reservoiret.

"Jeg ønsker ikke at sige, hvad det præcist er, og jeg vil heller ikke sige, hvor disse indikationer kommer fra. Det eneste, jeg vil præcisere, er, at det ikke kommer fra den mistænkte."

Mens tyske og portugisiske betjente går i spidsen i eftersøgningen, er der britiske betjente til stede på en 'watching brief', som vil formidle enhver nyttig information, der er opdaget, tilbage til McCann-familien.

En lastbilchauffør fra området hævdede, at han så en kvinde give et barn, der matchede Madeleine McCanns beskrivelse, til en mand to dage efter, at hun var forsvundet.

Efterforskere håber også at finde beviser for andre ofre for Brueckner i reservoiret, og området blev tidligere ransaget efter McCanns forsvinden.

Hold har brugt snifferhunde til at søge potentielle rester af beviser, mens folk med skovle og hakker har gravet jord omkring reservoiret. Det skriver LADbible.

Dykkere er endnu ikke brugt, da vandstanden er faldet markant siden sidste undersøgelse, og meget af den kystlinje, der undersøges, lå tidligere under vandet.

Selvom det oprindeligt skulle vare i to dage, kan den tid, officerer tilbringer ved reservoiret, forlænges, hvis de finder noget, som de mener, kan kræve yderligere tid at undersøge.