Siamesiske tvillinger adskilt efter 10 timer lang operation

Foto: YouTube

To små siamesiske tvillinger har gennemgået en maraton-operation.

Maggie Altobelli var 20 uger henne, da hun fik at vide, at hun ventede tvillinger, hvilket hun fik bekræftet, fordi hun følte, at hendes mave var større, end hun havde forventet, hvorfor hun besluttede sig for at undersøge det nærmere.

Læs også

Kina coronatester igen folk i numsen

Scanningen bekræftede således, at hun ventede tvillinger, men det hele tog en drejning til noget forfærdeligt, da en læge bemærkede, at tvillingerne var samlet i maven, hvilket lægen aldrig havde set før. 

Da beslutningen blev truffet om at skille dem ad, var Maggie og hendes mand Don ikke helt klar over, hvad de gik ind til.

Foto: YouTube

Ifølge NBC News var Maggie nødt til at se specialister og flere tests for at fastslå, hvor tæt forbundet tvillingerne var, og om det overhovedet ville være muligt at adskille dem.

Hvis siamesiske tvillinger eksempelvis deler et hjerte, vil det næsten være umuligt at adskille dem.

De efterfølgende tests viste, at babyerne - som forældrene kaldte "Hope" og "Faith", inden de blev født - var forbundet ved leveren, hvorfor det altså var muligt at adskille dem, men dog med stor risiko for, at noget skulle gå galt. 

Parret fra Chicago flyttede til Philadelphia for at foretage fødslen og separationen og valgte at samarbejde med Children's Hospital of Philadelphia, fordi lægerne der har erfaring med siamesiske tvillinger.

Foto: YouTube

Den 33-årige fødte søstrene Addison og Lilianna via kejsersnit den 18. november 2020.

Heldigvis havde hver tvilling sit eget hjerte, hvilket fjernede en af komplikationerne ved at adskille dem, men der var problemer med vejrtrækningen.

Lilianna var den største af de to, og når hun begyndte at græde, havde Addison nogle gange svært ved at trække vejret.

Lægerne brugte masser af tid på at forberede deres adskillelse, herunder oprettede de en 3D-model af pigernes lever for at vise, hvordan de var forbundet med hinanden og hjælpe med at finde ud af, hvordan de skulle adskilles.

Den 10 timer lange operation fandt sted den 13. oktober 2021 og var en overvældende succes, og familien kunne flytte tilbage til Chicago i december.

Børnene har stadig brug for åndedrætsrør og kan lide at være tæt på hinanden, men de kommer til at leve et normalt, sundt og langt liv.

Læs også

Pfizer melder ud: Årlig coronavaccine er målet

 

Dagens Gossip