Snapchat-brugere revser ny "farlig" funktion

Foto: Shutterstock

Snapchat har lanceret en ny tjeneste, hvor du kan få flere ting og sager, hvis du betaler for appen, men nogle brugere har kritiseret visse funktioner for at være "farlige".

For 29 kroner får man adgang til "eksklusive og nye funktioner", hvilket betyder, at man får adgang til flere forskellige ting og sager, som ingen andre har, samt nogle funktioner, før andre får dem.

Læs også

Melder sig ind i kampen: Novo vil støtte ansattes abortrejser

Du kan blandt andet få lov til at bestemme, hvem der er din bedste ven, mens du ligeså kan få lov at se, hvor mange gange dine venner har genset dine stories. 

Man får dog også adgang til en funktion, som har fået mange til at lange ud efter virksomheden.

Det skriver UNILAD

Den kontroversielle funktion, der er blevet tilføjet, hedder "Ghost Trails", og den tillader brugeren at se, hvor deres venner har været inden for de sidste 24 timer. 

Snapchat+-brugere kan ved brug af Snapchat-kortet se, hvilke steder en ven har været, samt ruten, der er blevet brugt i løbet af dagen. 

Funktionen bliver nu revset, fordi mange mener, at det kan bruges til at stalking - og mange kræver derfor, at funktionen fjernes øjeblikkeligt. 

Teknologien er som bekendt før blevet misbrugt i form af Apple AirTag-enheder, der er blevet lagt i folks tasker, biler med mere, hvorefter man har været i stand til at tracke deres bevægelser uden deres samtykke. 

Snapchat har dog allerede reageret ved at melde ud, at din lokation som standard er slået fra, men at "Ghost Trails ikke deler nye data, som Snapchatters ikke allerede vælger at dele med vennerne på Snapkortet". 

Snapchat+ er blevet lanceret i USA, Storbritannien, Canada, Australien, New Zealand, Frankrig, Tyskland, Saudi-Arabien og de Forenede Arabiske Emirater, hvorfor det altså ikke er kommet til Danmark endnu.

Det kan derfor meget vel være, at funktionen er fortid, når Snapchat+ rulles ud i Danmark.

Læs også

Nationalbankdirektør advarer: Det truer dansk økonomi

 

Dagens Gossip