Sønnen bekræfter dødsfaldet: ‘The Hunger Games’-stjerne død

Kamille Isaksen

3 uger siden

|

21/06/2024
Udland
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

Han er blevet kendt blandt publikum for sine roller i ‘The Hunger Games’, ‘Det beskidte dusin’ og ‘M.A.S.H’. 

Donald Sutherland, en af de mest respekterede og alsidige skuespillere i filmhistorien, er nu død i en alder af 88 år.

Donald Sutherland har igennem mere end fem årtier fascineret publikum med sine mindeværdige præstationer. Fra hans tidlige roller i klassikere som "Det Beskidte Dusin" og "M.A.S.H" til hans nyere optrædener i "The Hunger Games"-serien som Snow, har Donald Sutherland altid formået at bringe en særlig dybde og intensitet til sine karakterer.

Hans søn, Kiefer Sutherland, delte den sørgelige nyhed på det sociale medie X: "Med tungt hjerte må jeg fortælle, at min far, Donald Sutherland, er gået bort. Jeg mener personligt, at han var en af de vigtigste skuespillere i filmhistorien. Han var aldrig bange for en rolle, uanset om den var god, ond eller grim. Han elskede det, han gjorde, og gjorde det, han elskede. En liv vel levet."

Du kan se opslaget her: 

Donald Sutherlands karriere strækker sig over mere end 50 år, hvor han har medvirket i en lang række ikoniske film. Donald Sutherland har evnet at spille både helte og skurke med en sjælden intensitet, der har sikret ham en plads blandt filmhistoriens store navne.

Prydet den danske skærm

Donald Sutherland har også efterladt sit præg på dansk film. I 1986 spillede han hovedrollen i Henning Carlsens film "Oviri", hvor han portrætterede kunstneren Paul Gauguin. I denne film spillede han blandt andet sammen med danske skuespillere som Sofie Gråbøl og Ghita Nørby.

Vi, her på redaktionen, sender de varmeste tanker til familien og de pårørende i denne svære tid.