Status på terrorangreb i London: Fire er dræbt og utallige såret

Ninna Andreasen

382 uger siden

|

22/03/2017
Gerningsmanden er blandt de døde. Han er identificeret som en britisk konvertit. På sociale medier nægter briterne at være bange.

Dagens topnyheder

Det strømmer med kærlighed og respekt til den politibetjent og de civile, som har mistet livet i eftermiddagens angreb i London, hvor en mand først kørte ind i en række tilfældige på gaden og derefter stak en betjent ihjel ved parlamentsbygningen.

Politiet mener, at gerningsmanden agerede på egen hånd. Han nåede at stikke betjenten ved parlamentet, før han blev skudt og dræbt af betjentens kolleger, skriver The Independent.

Angrebet fandt sted omkring klokken 14.30 lokal tid – og 15.30 dansk tid. Her kørte gerningsmanden i en Hyundai 4X4 op på fortovet på Westminister Bridge. Han ramte en række fodgængere. En kvinde nåede at hoppe ud over kanten på broen, inden hun blev ramt. Kvinden blev senere hjulpet op af floden.

​(Artiklen fortsætter under billedet)

På den anden side af broen kørte gerningsmanden galt i bilen. Herefter styrtede han mod parlamentet, hvor det lykkedes ham at komme inden for de udendørs porte. Han stak en politibetjent med kniv, før han blev skudt og dræbt af betjentens kolleger.

Ud over de dræbte menes yderligere 20 at være såret, nogle ”katastrofalt”. Heriblandt er tre franske skolepiger, som var på tur til London.

På Twitter trender hashtagget #WeAreNotAfraid – ”Vi er ikke bange” – sammen med det klassiske symbol for den britiske hovedstads undergrundsbane.

Manden bag angrebet er blevet identificeret som Abu Izzadeen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ifølge flere medier er han født med navnet Trevor Brooks. Han konverterede i 1993 til islam. Hans holdninger var på ingen måde en hemmelighed. I flere YouTube-videoer kan man høre ham sige, at det er vigtigt at dræbe politibetjente og ”de vantro” i parlamentet.