Stor TV-stjerne død

31/05/2023 10:39

Henrik R

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er sønnen til den 79-årige tv-stjerne der fortæller om bortgangen.

Mest læste i dag

Den kendte TV-skuespiller John Beasley er død i en alder af 79 år.

John Beasley var bedst kendt for sine roller i serierne 'Everwood' og 'The Soul Man'. Beasley blev indlagt i sit hjemby Omaha, Nebraska, efter en "uventet forværring" af sit helbred efter en leverundersøgelse, skriver mediet The Hollywood Reporter.

Beasleys søn, Mike, offentliggjorde nyheden om hans død på Facebook, hvor han betegnede sin far som sin "bedste ven" og "helt", og delte et rørende billede af de to.

"Det er en del af livet...men det gør det ikke lettere. Jeg har mistet min bedste ven i dag. Man siger, at man aldrig bør møde sine helte, fordi de ikke viser sig at være dem, man troede. Det er så forkert. Min helt var min far. Tak for alt. Jeg håber, jeg gjorde dig stolt. Elsker dig." skrev Mike.

John Beasley startede sin skuespilkarriere i en ung alder og arbejdede som jernbaneekspedient i syv år ved Union Pacific Railroad. Han forklarede i et interview med American Theatre, at han altid havde troen på, at han ville nå sine mål.

Hans første skuespiloptræden var i filmen 'Rapid Fire' fra 1989, men hans karriere tog for alvor fart efter en tilbagevendende rolle i Oprah Winfrey-serien 'Brewster Place'. Med roller i kendte film som 'The Mighty Ducks' (1992), 'Crazy in Alabama' (1997) og 'The General's Daughter' (1999), fik han siden en rolle i TV-serien 'Everwood' (2002-2006), hvor han spillede Irv Harper, ægtemanden til Debra Mooneys karakter, Edna Harper. Efter 'Everwood', spillede han i serien 'The Soul Man' fra 2012 sammen med Cedric the Entertainer, hvor han portrætterede Cedrics karakter's far, Barton Ballentine.

Kort før sin død, vendte Beasley tilbage til scenen med en rolle i Chicago Shakespeare Theaters musicaladaptation af 'The Notebook' i oktober.

"At være en arbejdende kunstner er den højeste kaldelse, og jeg værdsætter, hvor det end tager mig," sagde han til American Theatre.

"Selv hvis jeg aldrig kom til Broadway, ville jeg stadig føle, at jeg har haft en ret succesfuld karriere."