Stort gennembrud: NASA finder nyt solsystem med planeter, der kan have liv

Ninna Andreasen

385 uger siden

|

22/02/2017
NASA har fundet syv planeter, der ligner jorden. Mindst tre af dem kan muligvis allerede have liv på dem.

Dagens topnyheder

Astronomer har muligvis fundet et nyt solsystem, der kan blive det første, hvor mennesket vil finde liv på fremmede planeter.

De syv jord-lignende planeter er fundet i solsystemet ”Trappist-1”. De kan alle have vand på overfladen, hvilket er en af de nøglefaktorer, vi ved, er afgørende for liv. Det skriver flere internationale medier, blandt andre Daily Mail.

Tre af de syv planeter har så god en placering, at videnskabsfolkene mener, at der allerede kan være liv på dem. Forskerne mener, at man vil vide, om der er liv på planeterne inden for de næste ti år.

Der er aldrig tidligere fundet et solsystem med så stort et antal planeter, der ligner jorden og befinder sig i den såkaldt ”beboelige zone”. Den beboelige zone kalder man det område, der er lige præcis tæt nok på solen til, at vand ikke fryser til is, men lige præcist langt nok væk til, at vand ikke blot fordamper.

De nyfundne planeter er 39 lysår væk. Nogle af dem har muligvis en atmosfære, hvilket også er nødvendigt for liv, som vi kender det.

- Vi har nu syv planeter, som vi kan studere i detaljen resten af livet, og det er noget, vi allerede gør, siger ledende forsker på projektet Michaël Gillon, der er astronom ved universitetet Liége i Belgien.

Se offentliggørelsen af den store nyhed i videoen her.