Supermarked indfører ‘stilletime’ for at hjælpe autistiske kunder

Butikken vil blandt andet slukke for baggrundsmusikken og tv-skærme med reklamer for at gøre det nemmere for folk med autisme at handle uden larm, lyd og distraktioner.

Supermarkedet Asda Living i Manchester indfører som - så vidt vides - det først i verden en stilletime for at imødekomme kunder, der har autisme.

I den time vil butikken slukke for rulletrapper, baggrundsmusik og tv-skærme i forretningen, så der ikke er lyde og larm, der kan distrahere kunder, der har specielle behov. Det skriver Manchester Evening News.

Derudover får austister og andre kunder med handicap også et kort over butikken med billeder i stedet for ord. Den første stilletime bliver klokken 8 lørdag den 7. maj, og ifølge butikschefen vil man kunne høre en nål falde i butikken.

Butikschefen Simon Lea fik idéen til stilletimen, da han så en dreng med autisme kæmpe for at kunne være i butikken for 14 dage siden.

- Denne dreng var helt ustyrlig, sparkede og skreg. Hans mor så bare drænet ud. Hun fortalte mig, at han lider af autisme. Han kunne ikke håndtere det, siger Simon Lea.

Han fik drengen til at falde ned ved at give ham en fodbold. Episoden fik ham til at tale med en ansat til et autistisk barn for at høre, om der var noget man kunne gøre.

Læs også: Autistisk pige er selvmordstruet efter hun blev ydmyget ved X Factor-audition

Resultatet var en stilletime, som nu bliver indført.

- Jeg har lidt af angst i mange år. Jeg plejede at hade at gå ind i en travl forretning. Der er masser af mennesker derude, som har psykiske lidelse. Der er mange, som ikke taler om det, lyder det fra butikschefen.

 

 

 

.

Dagens Gossip