Svenske læger kræver vaccinestop efter afsløring af forskningsfusk

07/11/2021 20:00

Mathias Busekist

Udland
Forskningssvindlen har medført, at 16 læger og forskere kræver, at vaccineudrulningen i Sverige suspenderes.

Mest læste i dag

British Medical Journal har afsløret, at en underleverandør til Pfizer med stor sandsynlighed udførte forskingssvindel under fase III i efteråret sidste år. 

Afsløringen, som naturligvis har fået stor opmærksomhed i medierne, stammer fra whistleblower Brook Jackson, som sidste år sad som regionsdirektør i Texas hos forskningsorganisationen Ventavia Research Group og arbejdede med undersøgelser af Pfizers vaccine.

Det skriver FriaTider.

Det fremgår af Jacksons vidneudsagn, at virksomheden således skulle have forfalsket data samt hyret ufaglærte vaccinatorer, mens de ligeledes var for langsomme til at følge op angående vaccinens bivirkninger. 

De, der stod for at udføre et kvalitetstjek, blev efterladt chokeret over de mange problemer, de noterede sig efter undersøgelsen. 

Brook Jackson blev informeret om manglerne, hvilket fik ham til at sende en klage til US Food and Drug Administration, hvilket medførte, at hun med det samme blev fyret, selvom, hun forsynede dem med talrige interne virksomhedsdokumenter, fotografier og lydoptagelser. 

De har sågar underbygget sit vidnesbyrd med udtalelser fra mange tidligere Ventavia-ansatte. 

I artiklen, der er blevet bragt i British Medical Journal, har man fastslået, at US Food and Drug Administration aldrig foretog nogen undersøgelse, da de angiveligt ikke har haft tilstrækkeligt med ressourcer til at kunne foretage dette.

I august sidste år offentliggjorde US Food and Drug Administration en oversigt over antallet af Pfizers coronavacciner, der var blevet undersøgt, hvor man således kunne konkludere, at man kun havde undersøgt ni af de i alt 153 forskningscentre, hvilket svarer til seks procent.