Sygdom hos de kongelige: Udenrigsminister frygter at have sluppet coronasmitten løs på slottet

Skrevet af Mathias Madsen

01/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Norges udenrigsminister har fået en positiv test for coronavirus og frygter nu, at hun på uheldig vis har smittet den norske Konge, Harald 5.

Mest læste i dag

Torsdag blev det meldt ud, at Norges udenrigsminister, Anniken Huitfeldt fra Arbejderpartiet, havde fået en positiv coronatest, som hun havde taget efter, at hun havde oplevet milde symptomer. 

Værre var det dog, at udenrigsministeren samtidig kunne oplyse, at hun havde mødt Norges regentpar og kronprins kort før den positive test forelå, og det frygtes nu, at Kong Harald 5 er blevet smittet med den smitsomme virus.

Huitfeldt udtalte efter opdagelsen af smitten ifølge VG følgende i en meddelelse til det norske medie NTB:

"Jeg ønsker Hans Majestæt god bedring. Jeg har haft en hyggelig samtale med Kronprins Haakon her til formiddag, og jeg er taknemmelig for, at kronprinsen overbringer mine varme hilsner til Kong Harald. Som jeg sagde i går, er jeg ligesom alle andre bange for at smitte nogen, og jeg håber inderligt, at jeg ikke har smittet Kong Harald, Dronning Sonja eller Kronprins Haakon i audiensen i går."

Det skriver Sosialnytt.

Foto: Instagram / @detnorskekongehus

Udenrigsministeren testede sig selv torsdag efter besøget hos regentparret, fordi hun fik pludselig hovedpine, og det viste sig desværre, at testen var positiv på trods af de milde symptomer. 

Huitfeldt forklarede til Aftenposten, at hun naturligvis også havde testet sig selv inden mødet med de royale, men at den test angiveligt var negativ.

"Jeg ville af hele mit hjerte ønske, at jeg ikke blev testet positiv samme dag, som jeg havde audiens hos Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon. Jeg testede mig selv tidligt i dag, og den var negativ, men testede mig selv igen, da jeg i eftermiddag fik akut hovedpine," udtalte hun således til Aftenposten.

Det var dog ikke usædvanligt, at Huitfeldt var på besøg på slottet, da hun har et fast ugentligt møde med kongen for at informere ham om norsk udenrigspolitik. 

Hun har desuden oplyst, at den royale familie og alle ansatte på slottet fik besked om hendes positive test, så snart hun vidste, at den var positiv. 

Kongen er sygemeldt

Fredag meldte det norske kongehus ud på deres hjemmeside, at Kong Harald er sygemeldt med forkølelsessymptomer, og det frygtes derfor, at den 84 årige konge har fået coronavirus. 

I meddelelsen står der: "Alle nødvendige undersøgelser og test vil blive gennemført," og det oplyses blandt andet, at kronprinsen har tråds i kongens sted, mens kongen er fraværende. 

"Kronprinsen har ingen symptomer og er testet negativ for corona," forklares det således. 

Regentparret er heldigvis vaccineret med tre stik, og de fik ifølge kongehuset allerede deres tredje boosterstik i november sidste år.