Terrorfrygt rammer turismen i Paris og Bruxelles

Luksushoteller i Paris har sat priserne markant ned for at lokke turisterne tilbage til den franske hovedstad.

Antallet af turister er nemlig faldet markant i første halvdel af 2016, efter Paris har været ramt af blodige terrorangreb. Det siger lederen af byens turistkontor, François Navarro.

I november blev 130 mennesker dræbt, da yderliggående islamister angreb barer, restauranter, et spillested og et stadion i Paris.

I sidste måned blev 84 mennesker dræbt, da en mand kørte en 19 ton tung lastbil ind i en menneskemængde i kystbyen Nice i det sydlige Frankrig. De mange mennesker var samlet på byens strandpromenade for at se fyrværkeri på den franske nationaldag 14. juli.

Særligt de koordinerede angreb i Paris har fået turisterne til at holde sig væk, siger François Navarro.

I årets første seks måneder er der kommet en million færre besøgende til Paris, sammenlignet med samme periode sidste år.

Antallet af udenlandske turister er faldet med 9,9 procent.

Nedgangen betyder ifølge beregninger, at hoteller, restauranter og andre erhvervsdrivende i Paris er gået glip af 750 millioner euro (5,6 milliarder kroner) i tabte indtægter i løbet af første halvår af 2016.

Også i nabolandet Belgien har myndighederne oplevet et fald i antallet af besøgende i de første tre måneder efter selvmordsangrebet i Bruxelles 22. marts. Her blev i alt 32 mennesker dræbt ved to eksplosioner i byens lufthavn og i en metrostation.

I den efterfølgende måned, april, faldt antallet af bookinger på hotellerne i Bruxelles med 22,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år. I juni lå dette tal 19,6 procent under tallet fra juni 2015, oplyser en talsmand for turistmyndighederne.

Også museerne i Bruxelles har registreret et stort fald i antallet af besøgende. Her har været 38 procent færre gæster gennem tælleapparaterne mellem april og juni, end der var i samme periode sidste år.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip