Thailand indfører rygeforbud på 20 strande

Foto: Shutterstock (modelfoto)

Fra den 1. november vil det blive straffet med en stor bøde, hvis du ryger på 20 bestemte strande i Thailand.

Fra den 1. november 2017 er det forbudt at tænde en smøg på 20 forskellige strande i Thailand. 

Det sydøstasiatiske land har taget konsekvensen af, at det flyder med cigaretskod på strandene og indført et forbud mod rygning.

Det skriver Ritzau.

Læs også

Mand i hajkostume har fået en bøde for at overtræde burkaforbuddet

Overtræder man rygeforbuddet, vil det ifølge myndighederne blive straffet med en bøde, som lyder på 100.000 baht (det svarer til knap 19.000 danske kroner) og op til et års fængsel.

I september blev der fundet i alt 138.000 cigaretskod på stranden Patong i den sydlige by Phuket.

Det er da også en af de strande, der bliver omfattet af det nye rygeforbud. Det samme gør blandt andet strande i Pattaya og strande i Hua Hin og Cha Am syd for Bangkok.

Læs også

Pape vil fjerne forældelsesfristen: Pædofile skal kunne straffes i gamle sager

- Cigaretskod tegnede sig for 30 procent af det samlede affald, siger Jatuporn Buruspat, som er vicedirektør for myndighederne for hav og kyst. 

Han oplyser, at der i stedet vil blive udpeget særlige rygeområder på hver strand væk fra havet. 

Forbuddet på de 20 strande vil fungere som en prøveperiode, hvorefter det kan blive udbredt til samtlige strande i landet.

Flere artikler om kræft

Fem tegn på kræft, vi ofte ignorerer - De mindre synlige symptomer på alvorlig sygdom skal også tages alvorligt, hvis man skal have en chance for at overleve.

Hunde og katte får også kræft - her er 10 symptomer, som du ikke må overse - Kræft hos katte og hunde er lige så almindeligt som kræft hos mennesker. Ekspert råder kæledyrsejere til at være opmærksom på de mest almindelige symptomer.

Opsigtsvækkende rapport: Ingrediens i Nutella kan give kræft - Det Europæiske Fødevareagentur peger på palmeolie som kræftfremkaldende. Palmeolie er en ingrediens i Nutella, men firmaet bag det populære chokolade- og nøddesmør bøjer sig ikke.

Denne populære madvare er kræftfremkaldende - men de færreste er klar over det - På toppen af pizzaen. I en lækker risotto. Eller på en lækker, varm leverpostejmad, akkompagneret af ristet bacon. Champignoner er en skøn spise, og om de er brune eller hvide, så kan den lille svamp være lækkert tilbehør i alle former for salater eller retter. Men faktisk kan den rå champignon være decideret farlig at indtage. 

 

Dagens Gossip