Tidligere 'verdens ældste mand' er død: Så gammel blev han

Foto: Guiness World Records

Verdens ældste mand er død under en måned inden hans 113 års fødselsdag.

Spanske Saturnino de la Fuente García blev i september 2021 indehaver af titlen som 'verdens ældste mand', og han blev dengang registreret til at være 112 år og 211 dage gammel.

Læs også

De her ti ting bør du vaske, men du gør det formentlig aldrig

Han blev født d. 11. februar 1909, og Saturnino var altså kun få uger fra at kunne fejre sin 113 års fødselsdag da Guiness World Records i går, tirsdag d. 18. januar, meddelte, at han desværre var død.

Den ældre herres liv bliver beskrevet som "langt og venligt", og det beskrives desuden hvor flink han var, og at han "aldrig har gjort nogen fortræd," hvilket Saturnino selv påstod var årsagen til hans høje alder. Det skriver Unilad

Han blev gift i 1933 med hans kone, Antonina Barrio Gutiérrez, og de to må siges at have været medvirkende til den stigende befolkning på Jorden, da de sammen fik syv døtre, 14 børnebørn og indtil videre 22 oldebørn, og samtidig nåede Saturnino også at grundlægge og drive en succesfuld skofabrik, inden han døde.

På usædvanlig vis undgik Saturnino nemlig at blive hvervet til den spanske borgerkrig i 1936, som de fleste andre unge spanske mænd ellers blev, fordi han kun var 150 centimer høj, og han gik i stedet i gang med at producere sko og støvler til den spanske hær. Han endte med at drive en succesfuld skofabrik og blive en anerkendt håndværker i branchen. 

Saturnino sammen med noget af sin familie (112 år gammel) / Foto: Guiness World Records

Udover sin store passion for sko, så elskede den tidligere verdensrekord indehaver også fodbold, og hele livet havde han spillet og desuden været fan og medlem af den lokale klub, Cultural y Deportivo Leonesa, og klubben skrev således følgende på Twitter efter hans død: 

"Vi er triste over Saturnino de la Fuentes dødsfald, den ældste mand i verden, og vil huske ham med stor glæde. Vi deler smerten fra hans tab, og vi vil gerne udtrykke vores kondolencer til hans familie og venner."

Andre udtrykte også deres sorg i kommentarerne til opslaget fra Guiness World Records på Twitter, hvor Saturninos død blev offentliggjort, og en skrev for eksempel: "Hvad han må have set og oplevet. 113 år på Jorden. Velsignet [hjerte]."

En anden skrev: "Hvil i fred. Han ser faktisk meget sund og levende ud af en 112-årig at være [...]," og en tredje har desuden blot skrevet: "Hvil i fred."

I den officielle udmelding fra Guiness World Records står der: "Guiness World Records sender deres dybeste kondolencer til Saturninos familie. Hans minde vil leve videre i hans syv døtre, 14 børnebørn og 22 oldebørn."

Læs også

Bizar kalv født: Bondemanden troede, det var et sår, men det viste sig at være noget helt andet

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip