Tidligere vicepræsidentkandidat og guvernør fik corona: To dage efter blev hun set spise middag indendøre på restaurant

Foto: Shutterstock

Alaskas tidligere guvernør er havnet i en 'shitstorm', fordi hun er blevet spottet på en restaurant kun to dage efter, at hun fik en positiv coronatest.

Alaskas tidligere guvernør og tidligere vicepræsidentkandidat for Det Republikanske Parti, Sarah Palin, har brudt de amerikanske isolationsregler og chokeret flere borgere, da hun valgte at spise middag på en restaurant til trods for, at hun var smittet med coronavirus. 

Den succesfulde amerikanske politiker blev kendt som den hidtil yngste og første kvindelige guvernør i den amerikanske stat Alaska, da hun blev valgt i november 2006, og hun har desuden siddet i byrådet i byen Wasilla i selvsamme stat og også været borgmester for byen.

Læs også

Amelia delte smart ketchup trick: Nu går videoen viralt

Palin fortsatte sin politiske karriere og stillede under sin tid som guvernør op som vicepræsidentkandidat til præsidentvalget i 2008 og blev dermed den kun anden kvinde i historien til at gøre det for et af de store partier. 

På det seneste er hun dog blevet mest kendt for at være stærkt kritisk overfor coronavaccinen, og hun har blandt andet ifølge Unilad udtalt, at det bliver "over hendes lig," hvis hun skal modtage vaccinen. 

The New York Times kunne forleden skrive, at hun nu havde tiltrukket sig endnu mere opmærksomhed, da hun i lørdags, d. 22. januar, blev set siddende indendøre og spise på restauranten Elio's på Manhattan i New York på trods af, at restriktionerne for byen siger, at man skal være vaccineret for at spise indendøre på en restaurant. 

Luca Guaitolini, som er leder på restauranten, som ofte har besøg af kendte, rige og politikere, har bekræftet, at Palin spiste på restauranten i lørdags, og han har forklaret, at han ikke selv var på arbejde, men at hendes coronapas formentlig ikke blev tjekket, fordi hun spiste sammen med en stamkunde (som han ikke vil oplyse navnet på), som de vidste havde et gyldigt coronapas. 

"Hun gik formentlig bare ind og slentrede over [til bordet]. Vi prøver at komme til bunds i det," udtalte han således i et interview mandag. "Vi lavede bare en fejl," udtalte han desuden, og det er også blevet oplyst, at restauranten ikke vil få en straf for brudet på reglerne.

Selvom brudet på coronarestriktionerne allerede gav Palin meget kritik, så har sagen udviklet sig endnu mere uheldigt for den garvede politiker, da hun to dage efter restaurantbesøget testede positiv for corona. 

Til trods for det er hun blevet set på selvsamme restaurant så sent som i onsdags - kun to dage efter, at hun fik en positiv coronatest. Der er blandt andet blevet delt en video med hende på det sociale medie Twitter.

Denne gang sad politikeren godt nok udenfor, men da hun for nyligt er blevet testet positiv for coronavirus, er det denne gang isolationsreglerne, som den omdiskuterede kvinde har brudt. 

Guaitolini forklarede onsdag, at Palin var kommet forbi for at undskylde den uheldige situation i lørdags, og at han havde tilladt hende at spise udenfor, da han ikke mener, at det er hans ansvar at 'lege politi'.

"I aften kom Sarah Palin tilbage til restauranten for at undskylde for problemerne med hendes sidste besøg. I overenstemmelse med vaccinereglerne og for at beskytte vores personale, placerede vi hende udenfor. Vi er en restaurant, som er åben for offentligheden, og vi behandler alle civile på samme måde," har han således udtalt. 

En anden ansat på restauranten har ifølge Unilad udtalt: "[...] Folk kommer for at spise, vi er ikke grænsepolitiet."

Det er nu anden gang, at Palin er blevet testet positiv for coronavirus, da hun også blev det i marts 2021, og hun har stadig ikke taget imod tilbuddet om en vaccine.

Læs også

DMI udsender sjælden kategori 3-varsel: Meget farligt vejr

 

 

 

 

Dagens Gossip