Tog chancen: Syv personer døde efter at have spist kød

Foto: Shutterstock

Syv mennesker, herunder et lille barn, er døde efter at have spist forgiftet skildpadde kød på øen Pemba i Tanzania.

Den lokale politimand Juma Said Hamis fra Tanzania udtaler, at mindst fem familier har spist forgiftet skildpaddekød torsdag d. 25. november.

Skildpaddekød er en lokal delikatesse på øen Pemba, og det er ikke første gang, at man oplever dødsfald efter indtagelse af kødet.

Læs også

Par testet positiv efter ferie: "Flygtede" fra isolationshotel

Måltidet har indtil videre resulteret i at syv mennesker er omkommet, hvoraf det ene er et 3-årigt barn. Derudover blev 38 personer indlagt på hospitalet efter indtagelse af kødet, mens de fleste heldigvis er udskrevet igen. 

BBC News skriver at prøver af skildpaddekødet er sendt til undersøgelse hos myndighederne for bedre at forstå, hvad der skete med dem, som har indtaget det forgiftede kød. 

Det er endnu ukendt, hvorfor kødet var forgiftet, men det er foreslået at giften kunne stamme fra en giftig alge, som man ved danner dødelig gift, når temperaturen stiger i regionen mellem november og marts.

Flere dyr, herunder skildpadder, spiser denne alge, hvilket gør dem potentielt dødelige at spise i denne periode.

Giften er farligst for små børn og ældre, men kan potentielt være dødelig for alle aldersgrupper.

Nyheden om de syv dødsfald kommer i kølvandet på en lignende episode i marts, hvor 19 personer, herunder 9 børn, døde af at have spist forgiftet skildpaddekød i Madagascar. 

Der er tidligere blevet rapporteret om lignende hændelser i både Indonesien og Mikronesien, og det er altså ikke en helt ualmindelig sag. 

Læs også

Mand finder vielsesring under svampejagt: 10 år senere afsløres den utænkelige sandhed