Trussel på russisk tv: Atomvåben kan udslette hele Stockholm

13/11/2023 08:16

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Youtube / Wikimedia Commons
Foto: Youtube / Wikimedia Commons
Midt i et russisk tv-program trues der med en atomudslettelse af Stockholm.

Mest læste i dag

I en rystende udsendelse på Ruslands statskontrollerede Channel 1 udsendte forsvarsekspert og tidligere oberst Mikhail Khodaryonok en skarp advarsel til NATO-landene, især rettet mod Stockholm og Tallinn. Khodaryonok, kendt for sin afstumpede retorik, foreslog, at Rusland kunne udslette disse byer med undersøiske atomeksplosioner.

Denne alarmerende udtalelse er en del af en bredere fortælling, der ofte præsenteres på russisk tv, der portrætterer Rusland som låst i en kamp mod et fjendtligt Vesten.

"Jeg spørger dig(Sverige), 215 år uden krig. Vil du virkelig det her? Hold kæft, for du er ikke i NATO endnu og opfører dig allerede, som om du er helligere end paven. Kan du forestille dig en undersøisk atomvåbeneksplosion i nærheden af Tallinn og Stockholm, som vil udslette dig?" siger han og peger på et kort

Programmet, som ofte ender med scenarier, der viser russisk militær overlegenhed, herunder atomkrig, ses som et nøgleelement i Kremls propagandabestræbelser.

Disse udsendelser har til formål at styrke den indenlandske støtte til regeringen ved at skildre Rusland som en belejret fæstning, der står stærkt over for eksterne trusler.

Du kan se videoen nedenfor