Tysk politi er sikre: Maddie er død

Foto: Polfoto/Privat

Liget er ikke fundet, men efterforskerne er sikre på, at den britiske pige er død.

Da anklagerne i Maddie-sagen foreden gjorde status i den 13 år gamle sag over for en portugisisk tv-station, var det centrale budskab, at den lille pige er død.

Statsanklageren fra Braunschweig, Hans Christian Wolters bekræftede ifølge Bild, at efterforskerne har fysiske beviser for pigens død. 

Maddie forsvandt sporløst som tre-årig i maj 2007 under en ferie med hendes forældre og søskende i Praia da Luz i Portugal.

En tysk mand ved navn Christian B. er sigtet for at stå bag Maddies forsvinden og død. Han sidder i forvejen i fængsel i Tyskland for blandt andet voldtægt af en 72-årig kvinde.

Statsanklager bekræfter pigens død

I et interview med den portugisiske tv-station RTP stilles den tyske statsanklager et direkte spørgsmål om, hvorvidt efterforskerne har "nogen som helst materialle beviser" for, at den britiske pige er død.

"Ja," svarer han kort.

Efterfølgende forsøger intervieweren at få svar på, hvilke beviser, de ligger inde med. Der spørges blandt andet ind til, om det drejer sig om videooptagelser.

Anklageren er dog meget kortfattet i dette henseende. Han fortæller blot, at de ikke kan oplyse nærmere om det foreløbe bevismateriale i efterforskningen:

"Jeg kan ikke sig noget om det materiale, vi har."

Mistænkte sidder fængslet

Den 43-årige mistænkte sidder i forvejen fængslet i den tyske by Kiel. Han er flere gange straffet for seksualforbrydelser - også mod helt unge piger. Han nægter sig skyldig i sagen om Madeleine McCann.

Den tyske mand levede i årene 1995-2007 på Algarve-kysten i nærheden af Praia da Luz, hvor den lille pige forsvandt fra et hotelværelse den 3. maj 2007.

Efter omfattende efterforskning er det blevet kortlagt, at Christian B. stod uden for hotellet Ocean Club en time før pigens forsvinde. Her stod han og talte i telefon i cirka en halv time.

Maddie forsvandt, mens hun lå og sav sammen med sine to mindre søskende i den lejede ferielejlighed i Paria Da Luz. Hendes forældre sad på en nærliggende restaurant blot 50 meter fra lejligheden.

Da de ville kigge til børnene opdagede de, at Maddie var væk. Dernæst tog en af verdenshistoriens største eftersøgninger sin begyndelse.

Teorierne har været mange

Sagen har stået på i 13 år. I denne tid har teorierne om hendes skæbne været mange, men det endelig gennembrud har ladet vente på sig.

Det var først, da de tyske myndigheder offentliggjorde den stærke mistanke mod Christian B., at mange mente, at der var sket et gennembrud i sagen.

"Vi har ikke liget eller dele af liget, men vi har stærke nok beviser til at fastslå, at mistænkte slog Madeleine McCann ihjel," har de tyske myndigheder tidligere meldt ud.

Foreløbig er der dog ikke rejst tiltale mod den tyske mand. Han afsoner for tiden en lang fængelsstraf for narkorelateret kriminalitet.

 

Dagens Gossip