Tyskland ved ikke, hvad der skal stilles op: Mindst 361 udlændinge under 14 år er gift

Foto: Polfoto/AP Photo/Unicef/Stephanie Sinclair - Arkivbilled af barnebrud fra Afghanistan 2005

Tyske politikere debatterer lige nu, hvad landet skal stille op over for de barnebrude, der kommer til landet, og som lovformeligt har ret til at forblive gift.

Tyske myndigheder og politikere debatterer lige nu, om lovgivningen om ægteskab blandt og med mindreårige skal og kan sløjfes eller laves om.

Det skriver mediet Welt, der også beretter, at diskussionen kommer i kølvandet på tal, der viser, at der lige nu bor 1.475 mindreårige barnebrude eller - gomme, herunder en væsentligt del af dem flygtninge, i landet, som er registreret som gift; størstedelen (1.152) af dem er unge piger.

Blandt pigerne er 664 syrere, 157 afghanere og 100 irakere, 65 bulgarer, 41 polakker, 33 rumænere, 32 grækere, og de er alle under 18 år. Det viser et svar fra det tyske Indenrigsministerium til de såkaldte "grønne politikere" ifølge mediet. 

361 af indvandrerne er samlet set så unge som 14 år gamle eller derunder, ifølge myndighedernes tal, og det er især dem, debatten drejer sig om. 

I Tyskland er det ligesom herhjemme først muligt at blive gift, når man er fyldt 18 år – med mindre forældre og myndigheder giver samtykke og mulighed for andet, og så er aldersgrænsen 16 år.

Hvis børnene er gift, inden de ankommer til Tyskland, tillader lovgivningen dog lige nu, at ægteskabet kan registreres lovformeligt – selv hvis den ene eller begge parter er under 16 år gamle.

Det er dén lov, visse af landets politikere kræver ændret nu. 

 

Læs også: Barnebrud frygter henrettelse for at dræbe den mand, hun blev...

 

 

Dagens Gossip