Undersøgelse: Du kan "leve længere" ved at drikke kaffe med sukker

Skrevet af Mathias Busekist

01/06/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ny forskning viser, at kaffeelskere lever længere, selv om de tilføjer en skefuld sukker til deres kaffe.

Dagens topnyheder

Ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i Annals of Internal Medicine har forskere fundet ud af, at kaffevaner fører til et sundere og længere liv.

Forskerne fra Southern Medical University i Guangzhou, Kina, observerede 171.000 mennesker i syv år, hvorefter man kunne bekræfte, at kaffedrikkere var mindre tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme og kræft sammenlignet med dem, der ikke drak kaffe.

Men endnu mere interessant er det, at folk, der drak let sødet kaffe - kaffe med tilsat sukker - dagligt, havde 29 til 31 procent mindre risiko for at dø i løbet af undersøgelsen.

Dette var uanset om de drak instant-, koffeinfri eller malet kaffe.

Det blev endvidere bekræftet, at deltagerne, der drak kaffe, var mindre tilbøjelige til at udvikle væsentlige sundhedsproblemer.

Det stemmer overens med en anden undersøgelse, der blev foretaget i 2018, der fandt en sammenhæng mellem moderate kaffedrikkere og en reduceret sandsynlighed for at udvikle Alzheimers og Parkinsons.

Forskere fra University of Toronto og Krembil Research Institute i Canada opdagede, at kaffeforbrug kan have en "neuroprotektiv effekt", som beskytter ivrig drikkere mod at udvikle visse former for hjerneforstyrrelser.

Denne forskning blev yderligere støttet af en undersøgelse kaldet "Australian Imaging, Biomarkers and Lifestyle Study of Ageing" på Edith Cowan University i 2021.

Undersøgelsen viste, at kaffe kan være med til at forhindre hjernen i at forfalde ved at fremme de kognitive funktioner, især de funktioner, der vedrører selvkontrol, organisering og opmærksomhed.

Ifølge New Food Magazine udtaler den ledende forsker Dr. Samantha Gardener, at man bør øge sit kaffeindtag for at mindske risikoen for at udvikle Alzheimers.

"Det er noget meget simpelt, som folk kan ændre," sagde hun og tilføjede: 

"Det kan være særligt nyttigt for personer, der er i risiko for kognitiv tilbagegang men som ikke oplever symptomer."

"Måske vi kan udvikle nogle klare retningslinjer, som midaldrende folk kan følge, og som kan have en varig effekt."