Uskyldig dømt mand tilbragte 45 år i fængsel: Nu får han kæmpe kompensation

En nu 73-årig mand har siddet i fængsel i mere end halvdelen af sit liv. Han blev kendt skyldig i et mord, han dog ikke begik, og nu står han til at få en kæmpe kompensation.

Det må være ganske forfærdeligt at blive fængslet for en forbrydelse, man slet ikke har begået. Ikke nok med, at man skal bruge en stor del af sit liv spærret inde, så vil mange fortsat have tvivl, selv hvis man bliver frikendt mange år efter.

Sådan gik det til for den nu 73-årige Richard Phillips, der blev kendt skyldig for et mord tilbage i 1972, og derefter skulle sidde indespærret i hele 45 år. Richard Phillips var altså 28 år, da han blev kendt skyldig, og dermed har han siddet i fængsel i mere end halvdelen af sit liv. Det skriver det amerikanske medie, USA Today.

Læs også

Video: Far griner af abes lille penis.. Så fik han som fortjent

Richard Phillips står nu til at få en stor kompensation, eftersom at han fejlagtigt har tilbragt størstedelen bag lås og slå, men der er nok ingen tvivl om, at den 73-årige mand hellere ville have de 45 år tilbage.

335.000 kroner pr. år

Ifølge lovgivningen i Michigan, har en person mulighed for at få op mod $50.000 (335.000 kroner) pr. år, de har siddet fejlagtigt i fængsel. I dette tilfælde skulle Richard Phillips altså have omkring $2.25 millioner (15 millioner kroner) i erstatning, men fordi Richard Phillips ikke altid har været en god mand, var han ikke berettiget til så stort et beløb.

Richard Phillips blev nemlig dømt til 15 års fængsel for et væbnet røveri, så staten trak 15 år fra det beløb, som den fejlagtigt morddømte mand var berettiget til. Det betyder, at han i stedet står til at skulle modtage 1.5 millioner dollars, hvilket svarer til godt og vel 10 millioner kroner.

Den nu frikendte Richard Phillips har planer om at holde lav profil, og så vil han bare bruge tiden og pengene på at rejse og nyde resten af sit liv.

“Jeg vil bare holde lav profil, rejse og nyde livet. Det var det, jeg altid gerne ville gøre,” fortæller han ifølge Detroit News.

Mens Richard Phillips sad indespærret i fængslet, brugte han tiden på at male. Da han blev løsladt fra fængslet, blev han nødt til at sælge sine malerier, så han kunne få penge til at overleve. Her gik han faktisk hen og blev lidt af et kunstfænomen i USA, hvor hans malerier solgte rigtig godt.

Richard Phillips er selv overrasket over, hvordan han formåede at holde sig kørende under sig fejlagtige dom. Han fik hverken set sine to børn, og han mistede sin mor i løbet af de 45 år, hvor han sad inde for et mord, han altså ikke begik. Han blev løsladt i marts 2018, men det er først nu, han står til at få sin kompensation.

Læs også

Tragedie: 2-årig pige død efter at putte mobiloplader i munden

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip