Uvaccineret far mister rettigheden til at se sit barn

Foto: Shutterstock.com

En far har mistet retten til at se sit 12-årige barn. Han er nemlig ikke blevet vaccineret mod coronavirus.

En canadisk far, der har valgt ikke at blive vaccineret mod coronavirus, har midlertidigt mistet retten til at se sit 12-årige barn. Det skriver BBC.

Læs også

International sportsstjerne anholdt for mistanke om voldtægt af teenager

Det blev afgjort af en dommer, der mente, at det ikke ville være i barnets 'bedste interesse', hvis den uvaccinerede far får lov til at besøge det.

Det skete efter, at faderen selv havde indsendt en anmodning om at forlænge besøgstid i ferien.

Dommen er det første tilfælde, hvor en forælder har fået frataget retten til samvær med sit barn som følge af en manglende vaccination. Det har en canadisk familieretsekspert forklaret til avisen Le Devoir.

Dommerens beslutning, der blev truffet i slutningen af sidste måned i Quebec-provinsen i Canada, betyder, at faderen har fået suspenderet sin ret til samvær med sit 12-årige barn indtil februar, medmindre han beslutter sig for at blive vaccineret.

Det var moderen, der modsatte sig faderens oprindelige anmodning om at forlænge hans besøgstid, der i retten afslørede, at hun for nylig havde opdaget, at han ikke var vaccineret mod coronavirus.

Som bevis for, at han valgt ikke at lade sig vaccinere mod den smitsomme virus, havde hun medbragt en række opslag på sociale medier, der viste, at han var modstander af vacciner.

Moderen bor sammen med sin nye partner og to andre børn, der ikke er gamle nok til at blive vaccineret mod coronavirus.

I forbindelse med sin beslutning, sagde dommeren, at det ikke var 'i barnets bedste interesse at have kontakt med dets far' på grund af den nylige stigning i antallet af smittetilfælde i Quebec.

Læs også

Homoseksuel TikTok-stjerne dræbt i skænderi over skydespil

Quebec, der har været det område i Canada med det højeste antal coronarelaterede dødsfald, offentliggjorde tidligere på ugen, at de ville pålægge indbyggere en særlig skat, hvis de ikke er vaccineret mod coronavirus.

 

Dagens Gossip