Vanvittig vaccine-konspiration: 'Vaccinerede bliver magnetiske'

Foto: @Tylerjoelb/Twitter

En sygeplejerske, der er modstander af Covid-19 vacciner, har forsøgt at bevise, at vaccinen gør modtagerne magnetiske. Det gik dog ikke helt som hun havde håbet.

En anti-vaccine sygeplejerske fra den amerikanske delstat Ohio, forsøgte tirsdag at bevise, at COVID-19-vacciner gør modtagerne magnetiske, ved hjælp af et fysisk bevis. Det gik dog ikke helt som hun havde håbet på.

Sygeplejersken ved navn Joanna Overholt, vidnede for Ohio House's sundhedsudvalg, hvor hun forsøgte at overbevise diverse politikere og fagfolk om, hvad hun mener, er en ganske reel og potentiel fare ved coronavirusvaccine. Og for at få pointen til at gå klart igennem, besluttede sygeplejersken at demonstrerer på egen krop - det skriver HuffPost.

Læs også

Kvinde deler trick: Sådan tester du dit kæledyrs intelligens

Overholt sagde, at hun under en frokost havde hørt, at vacciner forårsager magnetisme hos mennesker, så hun besluttede at bevise sit synspunkt på sig selv ved at forsøge at vise, hvordan en hårnål lavet af metal, og en nøgle ville sidde fast i på hendes hud. 

Hun placerede derfor i første omgang, nøglen på brystet, hvor den ganske nok blev siddende, dog ikke mere end et sekunds tid, og hun forsøgte derefter, at placere hårnålen på nakken, denne gang helt uden held. 

Dette stoppede dog ikke Overholt fra et gennemføre sin pointe, og hun udtalte til huset:

”Forklar mig, hvorfor nøglen sidder fast på mig. Den klæber også til min hals. Så ja, hvis nogen kunne forklare dette, ville det være godt."

De fleste, med en smule kendskab til, eller interesse i USA, vil vide, at et stort antal mennesker i landet, har meget lidt tillid til det etablerede politiske system, og derfor nærmest alt hvad dette foretager sig og vedtager. 

Derfor er der heller ikke blevet sparet på konspirationsteorier når det kommer til ikke bare covid-19 vacciner, men vacciner generelt. Det utrolige er, at selv uddannede fagfolk, som sygeplejerske Overholt, til tider også hopper med konspirationsvognen. 

Så sent som den 8. juni, blev en uddannet farmaceut fra Wisconsin idømt tre års fængsel, efter at han med vilje havde saboteret mere end 500 covid-19 vacciner, fordi han var overbevist om, at vaccinerne gjorde modtagere ufrugtbare.

Teorien om den vaccine-magnetismen, Overholt argumenterede for, blev i første omgang nævnt tidligere under samme høring af en anden person med en uddannelse indenfor medicin.  

Sherri Tenpenny, er navnet på lægen, der først nævnte teorien, og hun er endda blevet udpeget af en vagthundgruppe som medlem af "Disinformation Dozen", de 12 personer, der er ansvarlige for 65% af den misinformation der er delt på internettet om vaccinen.

”Jeg er sikker på, at du har set billederne på internettet af mennesker, der har modtaget disse vacciner, og nu er de magnetiseret,” sagde Tenpenny ifølge Columbus Dispatch. ”Du kan lægge en nøgle på panden, den sidder fast. Du kan lægge skeer og gafler overalt, og de kan holde fast,”

Selvom Overholt og Tenpenny er uddannede medicinske fagfolk, ignorerede begge en åbenbar forklaring på nøgletricket - at menneskekroppen udskiller et stof kaldet talg, der er klæbrigt nok, holder små genstande - selv dem, der ikke er magnetiske.

Læs også

Hundredvis af skibe forsvinder ud for Argentinas kyst

Mens Overholt kom ind i en klæbrig situation med sit vidnesbyrd, begynder den ikke-magnetiske sygeplejerske at tiltrække viral opmærksomhed på de sociale medier, hvor mange, mildest talt, er forundrede over måden hvorpå en uddannet sygeplejerske, på ingen tid råt slugte den seneste nye gren på konspirationstræet.

 

 

 

Dagens Gossip