Vanvittigt: Usynligt kunstværk solgt for over 100.000 kroner

Foto: salvatore_garau/Instagram

110.207 kroner. Det er salgsprisen for et usynligt kunstværk, som for nylig har været på auktion.

Den 67-årige kunstner fra Italien, Salvatore Garau, trækker i øjeblikket mange overskrifter blandt flere internationale medier, da han har solgt et usynligt kunstværk, som endte med at sælge for 110.207 kroner. 

Det skriver Unilad.

Læs også

Matematiklærer deler genialt trick

Art-Rite, der er auktionshuset, som solgte kunstværket, havde ellers "kun" vurderet værket til mellem 6000 og 9000 euro. 

Salvatore kalder værket "lo sono", som betyder "jeg er", som han beskriver som en immateriel skulptur, der er skabt til at stå i et hjem, hvor det kan ånde frit.

Foto: salvatore_garau/Instagram

Han fortæller sågar, at det bedste ville være, hvis værket kunne få tilegnet et område i hjemmet, der måler 150x150 centimeter. 

Salvatores kunstværk bliver dog også ledsaget af et ægtehedsbevis, der er blevet underskrevet af kunstneren selv. 

Han sagde følgende, da han skulle argumentere for, at der ikke bare er tale om et usynligt kunstværk, men et vakuum.

"Vakuumet er intet andet end et rum fyldt med energi, og selvom vi tømmer det, og der ingenting er tilbage, så har det 'ingenting' en vægt, ifølge Heisenbergs usikkerhedsprincip."

"Derfor har den energi, der kondenseres og omdannes til partikler - det vil sige til os," siger Salvatore Garau ifølge mediet as.com. 

Salvatore har såmænd før skabt et usynligt kunstværk, da han udstillede "Buddha i kontemplation" i Milano, som han i denne forbindelse delte en video af på sin Instagram. 

I maj udstillede han 'Buddha in contemplazione' - 'Buddha i kontemplation' - på Piazza della Scala i Milano. I den forbindelse lagde han en video af værket på sin Instagram.

Læs også

DR ramt af ny sexskandale