Verdens højeste teenagepige går med rollator: - Folk kigger langt efter mig

19-årige Rumeysa Gelgi har svært ved at gå. Foto: Discovery/Barcroft Productions.

Hun lider af en sjælden sygdom, som gør livet til en kamp.

19-årige Rumeysa Gelgi er ikke ligesom andre teenagepiger. Hun er 2,14 meter høj og verdens højeste teenagepige. Det lyder måske som højden for en fotomodel, men den tyrkiske piges liv er knap så glamourøst. Hendes knogler kan nemlig ikke længere bære hendes lange krop, og det tvinger hende til at gå med rollator eller sidde i kørestol.

Den tårnhøje teenager fra byen Safranbolu i det nordlige Tyrkiet har netop valgt at dele sin usædvanlige historie i programmet “Body Bizarre” på tv-kanalen TLC, skriver den britiske avis The Mirror.

Verdens højeste teenage rager godt op, selvom når hun sidder ned. Foto: Discovery/Barcroft Productions.

I programmet fortæller Rumeysa Gelgi, hvordan det er at leve med den meget sjældne lidelse Weaver Syndrom, som er skyld i hendes højde, gangbesvær og helbredsproblemer. Det er ikke muligt for den 19-årige pige at skjule sin sygdom, for hun rager godt op, hvor end hun befinder sig. 

- Jeg får en masse lange blik fra folk, fordi jeg ser anderledes ud, og de er selvfølgelig nysgerrige, siger teenageren, der også lider af skoliose, der har givet hende en krum rygsøjle, i “Body Bizarre”.

Allerede da Rumeysa Gelgi lå i sin mors mave, viste lægerne, at der var noget i vejen med hende. Hun var bl.a. meget stor. På grund af sin størrelse blev Rumeysa født seks uger for tidligt.

Som barn voksede hun ekstremt hurtigt, hendes stemme blev dybt og hendes hænder og fødder var kæmpe store. 

Rumeysa Gelgis forældre er normale af højde for tyrkere. Foto: Discovery/Barcroft Productions.

Selvom verdens højeste teenagepige er dybt afhængig af sine forældres hjælp, er hun en glad og smilende pige, der ganske vist må kæmpe for at komme frem. 

- Som barn stilte jeg spørgmål ved mig selv, men jeg følte mig aldrig ulykkelig. Jeg klarede det med mine forældres hjælp. De fortalte mig, at denne lidelse var sjælden. På grund af dem følte jeg mig som den vigtigste person i denne verden, forklarer hun.

Afsnittet med Rumeysa Gelgi bliver vist i aften på TLC. 

 

Dagens Gossip