Video vækker vrede: To-årig sidder på gaden og ryger

En video af en lille kinesisk dreng, der ryger på gaden, går verden rundt. Drengen holder cigaretten som en voksen og tager flere gange et sug af den rygende cigaret.

Forargelsen er stor over, at den unavngivne dreng, der menes at være okring to år sidder og ryger, men også at ingen af de forbipasserende på gaden griber ind og tager cigaretten fra barnet.

LÆS OGSÅ: Chokerende: Her lærer far sin lille dreng at ryge - mor fniser i baggrunden

Mange voksne på gåben og cykel passerer den rygende dreng og kvitterer med et grin eller en munter kommentar, men ingen gør noget ved sagen.

Den to minutter lange optagelse kommer fra liveleak.com og har udløst en kraftig debat om omfanget af rygning i Kina og kinesernes rygevaner, skriver Daily Mail. Det menes, at omkring 30 procent af Kinas befolkning ryger, hvilket svarer til 30 millioner mennesker. Det er især mændene, der er blevet afhængige - så mange som 53 procent af de voksne kinesiske mænd ryger.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Sidste år kom der rygeforbrud på offentlige steder såsom skoler og hospitaler. Forbudet kom efter billederne af en anden lille kinesisk rygende dreng ved navn Tong Lianliang blev offentliggjort. I det tilfælde var det Tongs far, der instruerede sin søn i at ryge, fordi faren mente, at rygning ville hjælpe på drengens brok-smerter.      

Se videoen her:

 

Dagens Gossip