9 ting du gjorde på Facebook i 2007, som ville være uacceptabelt i dag

Husker du, hvornår Facebook blev en integreret del af dit liv?

For undertegnedes vedkommende var det vist i slutningen af 2007, efter ellers at have været yderst kritisk over for det nye, mærkelige påhit, når nu der både var MSN Messenger og Myspace.

Det var også i 2007, Facebook for alvor begyndte at slå igennem i Danmark. Nogle fik måske invitationer på mail fra venner, som opfordrede til, at man fik en profil.

Når man sneg sig ind på det nye sociale medie, var det måske både af nysgerrighed, og fordi det var som om alle andre gjorde. Du prikkede måske til et par venner og skrev lidt på venindernes vægge eller opdaterede din status i enkelt ord.

Eksempelvis noget helt kortfattet og opmærksomhedhungrende som: Syg :'(

Her er nogle af de ting, du slap af sted med at gøre på Facebook i 2007, som aldrig var gået i dag.

1. Skrev direkte på folks vægge
Du forstod måske ikke helt, at alle andre kunne se det, eller også var du ligeglad. I hvert fald blev der delt ufatteligt private beskeder som “Hvor stiv var du lige i går?” eller sendte invitationer til filmaftener og byture direkte på folks offentligttilgængelige vægge (ingen havde nemlig for alvor luret privatlivsfunktionerne heller, hvis de overhovedet fandtes).

2. Gennemførte lange samtaler på væggene
I begyndelsen kunne man ikke kommentere på folks beskeder på væggen. Derfor måtte man ind på deres væg for at svare.

Læs også: 20 tegn på, at du voksede op i 90’erne

Det efterlod alles profiler i et sandt inferno af beskeder, statusopdateringer og delinger af billeder, hvor man måtte scrolle sig frem til en mening med galskaben. Hvorfor i al verden ringede vi ikke bare til hinanden?!

3. Prikkede til hinanden
Den måske mest sublimt dumme leg, der nogensinde har fandtes på internettet, var Facebook-funktionen at prikke til hinanden. Den findes muligvis stadigvæk, men gudskelov lader det til, at vi alle har glemt den.

For hvad gik det egentlig ud på? Var det sådan lidt som at blive revet i rottehalerne i skolegården? Var folk for dovne til at skrive en reel besked?

Et prik udløste en lavine af en prikke-krig, som aldrig holdt op, før din mailboks var proppet med email-notifikationer om, hvem der nu havde stukket deres virtuelle finger ind i dine ditto virtuelle ribben.

4. Opdaterede statusopdateringen flere gange om dagen
“Jeg glæder mig til fest i aften”, “Jeg er tørstig”, “Jeg keder mig”, “Er der nogen, der vil lege?”.

Og alle andre end én selv var pisseligeglade.

5. Tog virkelig dumme tests og delte svarene med folk
Hvis du ved, hvilken karakter fra serien Venner, du mest ligner, eller hvilken Disney-prinsesse, der minder mest om dig…

Læs også: 10 tegn på, at du er den irriterende type på Facebook

Så ved du udmærket godt, hvad der snakkes om her.

6. Skrev kryptiske statusopdateringer for at pirre folks nysgerrighed
“Jeg orker det ikke mere”.

Ingen yderligere forklaring eller uddybning. Fiske, fiske, fiske efter opmærksomhed og omsorg.

7. Opdaterede din “biografi”
I dag har mange af os - måske kloge af skade - valgt at begrænse mængden af information om os selv, som er tilgængelig på vores Facebook-profiler.

I 2007 var det som om, at der ikke kunne være nok. Vi taler ikke kun, hvor man havde gået i skole henne og eventuelt arbejde. Vi snakker om udførlige fristile om alt fra yndlingsfilm og -tv-serier, musikalbums og ens favoritcitater fra alverdens berømtheder.

8. Forklarede, hvordan man havde mødt sine Facebook-venner
I 2007 blev man bedt om at angive, hvorfra og hvordan man kendte sine nye Facebook-venner. Måske havde man gået i skole sammen, var kolleger eller noget helt tredje.

I dag tør vil vi væde på, at der nogle gange dukker folk op i dit news feed, hvor du klør dig selv i hovedbunden og tænker “Hvor fanden kender jeg ham/hende fra?”.

9. Meldte dig ind i virkelig snævre og fjollede grupper
“Os der elsker ost”, “Vi der elsker 90’erne”, “Vi der var børn og unge i 70’erne”.

Læs også: 15 utålelige fejl du begår på Facebook

Der var næsten ikke en gruppe med et formål, der var for snævert og specifikt. Til sidst var man medlem af så mange grupper, at alt var komplet uoverskueligt.

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip