Årets første vinder er fundet - men pengene bliver delt ud: Her er dem hun vil give pengene til

Foto: Danske Spil

Årets første hovedgevinst på skrabe-julekalenderen er allerede vundet. En ældre kvinde fra Nordsjælland købte traditionen tro to kalendere og skrabede den ene på stedet – og vandt 1.000.000 kroner, som hun vil bruge på velgørende formål.

Forestil dig den lille, nuttede pige fra reklamerne, som står og vifter med pegefingeren for at sige, at man ikke må skrabe julekalenderen før tid. Og forestil dig så en ældre kvinde fra Nordsjælland, der smiler undskyldende, mens hun fremviser sin skrabejulekalender med 10 blotlagte juletræer til en værdi af 1.000.000 kroner. 

Det er øjebliksbilledet den 2. december. Det løfter Danske Spil sløret for i en pressemeddelelse

Og selvom øjebliksbilledet ved første øjekast ikke er et pænt billede, så kunne det faktisk næsten ikke være smukkere. 

Den ældre kvinde, der lige har vundet årets første hovedgevinst på skrabekalenderen har nemlig tænkt sig – helt i julens ånd - at bruge millionen på at glæde andre mennesker: 

“Min mand og jeg har i mange år købt tre kalendere. En til ham og to til mig, og den ene måtte jeg skrabe med det samme. Nu er min mand desværre død, så i år købte jeg kun to. Den anden skal jeg skrabe en dag ad gangen i december måned, men jeg er stadig så barnlig, at jeg skraber den første med det samme”, fortæller kvinden, der slet ikke kunne tro sine egne øjne, da hun opdagede, at hun havde skrabet 10 juletræer.

Desuden afslører hun, at hun var fuldstændig målløs: 

“Jeg var fuldstændigt målløs. Nej, der er noget galt. Jeg talte op og modregnede og frem og tilbage... Så ringede jeg til min søn, og sagde, ’der er noget, du skal hjælpe mig med!’ Han troede sikkert, at det var noget med computeren,” fortæller kvinden, som i stedet stak sin søn en julekalender og bad ham tælle juletræer, da han kom fordi. ”Han fattede ikke mistanke, men så sagde han: ’Nej, mor! Hold da op! Du har vundet en million.’, og jeg svarede ’Ja, det var jo det, jeg ikke kunne finde ud af,’” fortæller hun med et stort grin.

Dejligt at glæde andre

Kvinden betegner sig selv som et helt almindeligt menneske, der har, hvad hun skal bruge, så det er planen, at millionen skal gøre andre mennesker glade: 

”Jeg vil ikke foretage mig noget anderledes. Men jeg giver nok mine børn ekstra store adventsgaver, og så er det dejligt at kunne glæde andre. Jeg støtter bestemte organisationer, og det skal være mig en glæde at kunne sende mange flere penge afsted, end jeg plejer. Jeg vil støtte Dansk Blindesamfund, og så vil jeg også give nogle anonyme pengegaver, så der er råd til flere hjælpepakker til fattige familier i sognet,” fortæller hun.

Der kan gøres mange gode gerninger for en million kroner. Men det er alligevel ikke helt nok til at opfylde kvindens helt store drøm:

”Vi har også spillet Lotto, og jeg har altid sagt, at hvis vi vandt over syv millioner, så ville jeg oprette et bosted for unge anbragte over 18 år. Det har været min store livsdrøm, men det koster altså mere end en million,” siger kvinden, som fortsætter med at spille Lotto i håbet om at vinde de syv millioner kroner.

Læs også

Hvis du finder en mønt fastklemt i bildøren, så skal du straks gøre dette

 

 

 

Dagens Gossip