Alarmklokkerne begyndte at ringe: Sussi Nielsen frygtede demens

Skrevet af Kamille Isaksen

28/03/2024
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
Selvom hun altid er frisk og smilende, så oplevede den danske entertainer tegn på demens.

Dagens topnyheder

Hun er kendt for sin sprudlende personlighed både på og udenfor den danske scene. 

Sussi Nielsen blev kendt for mange år tilbage, hvor hun sammen med sin afdøde mand, Leo, dannede duoen ‘Sussi og Leo’, som sammen tog ud for at underholde det danske samfund med deres fangende sange og livsglade humør. 

Gennem de sidste år har Sussi Nielsen været flere gange i mediernes søgelys, efter hun mistede sin elskede mand Leo. Herefter udgav hun en bog, hvor hun ærligt åbnede op om emner såsom utroskab, hvilket skabte en masse overskrifter i bladene. 

Senest er det grundet hendes nye flamme, at Sussi har været til at finde på ugebladenes forsider, men denne gang er det noget langt mere alvorligt. 

Når man ser Sussi, så er det altid en frisk og smilende kvinde, som møder ens øje, men sidste år begyndte entertaineren at opleve hukommelsesproblemer. 

Det skriver SE & HØR

Sussi Nielsen oplevede flere gange, at hun gik rundt i huset uden egentlig at kunne huske, hvad hun skulle, men det var ikke det eneste, som satte alarmklokkerne i gang: “Det kunne også være sådan noget med, at jeg ikke kunne huske, hvad ordene hed. Altså ganske almindelige ord, som jeg ikke kunne huske,” fortæller Sussi.

Efter at have læst en artikel om demens, begyndte entertaineren at frygte, at det nu var det, som var på vej. Netop dette fik hende til at omlægge hendes kost, så hun så vidt som muligt kunne undgå samme skæbne som sin mor, der blev ramt af sygdommen. 

Derfor består Sussis menu i dag af grøntsager, avocado, æg, fisk og nødder, og hun undgår at spise kød og sukker.