Dronningen tog fusen på folk

Henrik Rothenbücher

258 uger siden

|

03/01/2020
Underholdning
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Under nytårstalen blev Danske Spils oddssættere i den grad taget ved næsen, da Dronningen nævnte et ord, som kom til at koste dyrt for Danske Spil.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Den 31. december klokken 18.00 sad mange danskere troligt foran skærmen, hvor de lyttede til hendes majestæts nytårstale.

Mange danskere sidder dog ikke blot og lytter til talen, fordi det har interesse for dem, men fordi der er mere på spil. Nogle vælger at lave deciderede druklege ud af det, hvor de tager en slurk, hver gang dronningen gør noget specielt, og andre vælger at vædde om penge.

Lige netop spil på Dronningens nytårstale er blevet meget populært igennem årene, og sidste år var heller ingen undtagelse. Her blev der spillet mange penge på Dronningens 48. nytårstale, men modsat de mange tidligere år, så tog Dronningen i den grad fusen på folk, og særligt på oddssætterne hos Danske Spil.

I hendes tale nævnte hun nemlig det sociale medie, Facebook, hvilket kom som en stor overraskelse for befolkningen og oddssætterne hos Danske Spil. De havde nemlig ikke forventet, at Dronningen ville sætte navn på det amerikanske sociale medie, og de blev derfor taget ved næsen.

200 danskere havde nemlig valgt at spille på Facebook, og de kunne nyde godt af odds 10.00, som Danske Spil havde sat på hendes tale.

“Vi vurderede, at det var rimelig usandsynligt, at Dronningen ville nævne Facebook i sin nytårstale, og derfor var der forholdsvis høje odds på det ord. Det har omkring 200 spillere fået gavn af”, fortæller Peter Emmike, der er oddsansvarlig i Danske Spil. 

Dronningen har kun nævnt Facebook en gang tidligere i sin nytårstale, og det var den 31. december i 2012.

Herunder kan du læse den del af talen, hvor Dronningen nævnte Facebook.

”I vores tid har der sneget sig en følelse ind, som kan være svær at tale om, men som vi må sætte ord på for at komme til livs: Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med.”