Eurovision: Danmark med sikker kurs mod finalen

PA

378 uger siden

|

12/04/2017

Dagens topnyheder

Det blev noget overraskende dansk-australske Anja Nissen, der vandt det danske Melodi Grand Prix tilbage i februar. Om præcis en måned repræsenterer hun så Danmark ved Eurovision Song Contest – og her spås hun gode chancer hos bookmakerne for at kvalificere os til finalen.

 

Det vil i den grad være tiltrængt med dansk succes ved den internationale sangkonkurrence efter nogle sløje år. Efter Emmelie de Forests flotte og suveræne sejr i 2013, sluttede Basim på en hæderlig 9. plads året efter. Hverken i 2015 (Anti Social Media) eller 2016 (Lighthouse X) var der dog rød-hvide farver i finalen, da semifinalen blev endestationen.

 

Det ser der til gengæld ud til at blive lavet om på i år. Således giver bookmakerne kun odds 1,22 på, at Anja Nissen fører Danmark fra semifinalen videre til finalen. Den smukke sangfugl skal på scenen i semifinale 2 om torsdagen, inden finalen afvikles lørdag i Ukraine d. 13. maj.

 

På dansk grund stod Anja i odds 6 til at vinde, mens favoritterne Ida Una og Sada Vidoo gav markant lavere odds. Kan sangen ”Where I am” komme en smule fra baghjul igen ved Eurovision 2017, bør det blive til en flot placering. Eksempelvis er der odds 5,50 på en top 3-placering til Danmark.

 

Her kan du se alle odds på Eurovision opdateret i realtid. Eksempelvis er Italien lige nu storfavorit foran og Bulgarien og Sverige, mens Danmark ligner en top 10-kandidat til odds 25.