Janni Ree taler ud om omdiskuteret sag: Folk lyver om alt muligt

Skrevet af Kamille Isaksen

11 uger siden

|

08/03/2024
Foto: Michael Stub/Stub Michael/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Stub/Stub Michael/Ritzau Scanpix
Janni Ree har en klar holdning til, hvornår det er for meget.

Dagens topnyheder

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at offentlige personer ofte står over for skarpt lys fra mediernes søgelys.

Dette er noget, som disse personer både nyder godt af samtidig med, at det kan tage rigtig hårdt på dem. Især hvis de offentlige personer ender i en shitstorm, kan det være særligt hårdt at være i. 

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Katherine Diez har været fanget i mediernes søgelys, efter hun blev taget for plagiat og fanget i diverse løgne. Det blev ikke taget godt imod af af medierne, og pludselig var hun alt, man snakkede om. 

Netop dette er et af samtaleemnerne, som Janni Ree og Christian Fuhlendorff tager op, da Janni gæstede Fuhlendorffs podcast “Hva så?!”

Under en rolig spadseretur i Frederiksberg Have delte de deres tanker om, hvordan medierne og den brede offentlighed undertiden kan gå over stregen i deres bedømmelse af personer som Katherine Diez og Cecilie Haugaard.

Christian Fuhlendorff mener, at det hele lige blev lidt for voldsomt.  En følelse som Janni Ree deler, da hun påpeger, at trods dokumenteret plagiat, som Diez har undskyldt, "Så er det heller ikke værre." Den menneskelige tendens til at stræbe efter mere end vi er, og det at falde i fælden af at udtale sig om meritter, der ikke kan bekræftes, blev et nøglepunkt i deres dialog.

Med en lethed i stemmen minder Janni os om, at alle mennesker har deres fejl og svagheder. "Der er nogen, som lyver med deres alder. Der er nogen, som lyver med alt muligt," siger hun, hvilket understreger det universelle i at begå fejl. 

Denne tilgang kunne måske skyldtes, at Janni Ree har været i mediernes søgelys flere gange, end hun kan tælle, og at hun dermed har fået en forståelse for, at medierne kan formå at køre selv de mindste ting helt ud.