"Jeg er færdig med at gøre mine børns barndom magisk"

Det er stressende at være forælder i dag: Du vil så gerne give dine børn det mest fantastiske stykke legetøj, lege med dem, give dem uforglemmelige oplevelser og avancerede fødselsdagskager. Men er det nødvendigt?

Læs også: Til alle curlingforældre: Stop med at køre jeres børn i skole

Den amerikanske mor-blogger Bunmi Laditan forklarer på Huffington Post, hvorfor hun står af ræset og ikke længere stræber efter at gøre børnenes barndom magisk.

- Barndom er i sig selv magisk, selv når den ikke er perfekt. Min barndom var ikke perfekt, og vi var ikke i nærheden af at være rige, men mine fødselsdage var lykkelige stunder, fordi mine venner kom. Det handlede ikke om gaveposer, perfekte dekorationer eller sådan noget. Vi baldrede balloner, løb rundt i haven og spiste kage, skriver Bunmi Laditan.

I dag er fødselsdag og jul et kæmpe gaveræs - men for hvis skyld?

- Jul. Med fire børn og en begrænset indkomst, købte mine forældre måske to gaver per barn, skriver hun.

Læs også: 1 ud af 9 børn i børnehaveklassen er kede af skolen

- Jeg følte ikke, at jeg manglede noget.

Hvor nogle forældre i dag hele tiden er klar til at underholde poderne, forholdt det sig ganske anderledes da Bunmi Laditan var barn.

- Vores forældre var ikke ansvarlige for at underholde os. Hvis vi vovede at sige ordene "Jeg keder mig", så blev vi sat til at vaske op.

Læs også: 5 ting din datter skal vide, inden hun fylder 10

Hun konkluderer, at vi lige så godt kan droppe hele tiden at forsøge at overgå os selv.

- Når vi gør livet til en stor produktion, bliver vores børn publikum, og deres appetit for underholdning vokser. Skaber vi en generation af mennesker, der ikke kan se skønheden i de små ting? slutter hun.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip