Melder ud: Så store er 'Druks' vinderchancer ved Oscar i nat

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Natten til mandag uddeles endnu en gang de prestigefyldte Oscar-statuetter og med hele fire nomineringer er chancerne store for hæder til Dansk film. Ifølge Danske Spils oddssætter og underholdningsekspert, Mathias Reimer Larsen, er der gode chancer for dansk filmsejr.

Har du savnet film, fest og glamour skal du helt sikkert holde dig vågen natten til mandag, hvor det spektakulære Oscarshow bliver sendt. Ikke siden 2011 hvor ”Hævnen” af Susanne Bier vandt, har forventninger været så store.

Der er nemlig danske nomineringer i kategorierne ”Bedste Klipning”, ”Bedste Kortfilm”, ”Bedste Instruktør” og ”Bedste Udenlandske Film”.

Læs også

Mor sælger krybbe da sønnen døde før fødsel: En uge senere bliver den returneret med en kæmpe overraskelse

Størst opmærksomhed tiltrækker Thomas Vinterbergs film ”Druk”, der fra adskillige filmeksperters side, er udpeget som stor-favorit. Men hvor store er chancerne reelt?

Hos Danske Spil sidder oddssætter Mathias Reimer Larsen, der lever af at beregne sandsynligheder og kigge nøgternt på muligheder uden at lade sig farve af national stolthed og egen filmsmag.

"At sætte odds på The Oscars handler om at se på mønstre fra tidligere uddelinger samt løbende at vurdere rygter og udtagelser fra filmfolk. Vi er enige om, at Druk er storfavorit med hele 89% vinderchance. Vinterberg har også 8,3% chance for at vinde bedste instruktør, og gør han rent bord med begge priser, så får du pengene 13 gange igen”, oplyser Mathias Reimer Larsen.

Men Vinterberg er ikke den eneste nominerede i år.

To andre danskere kan også gå hen og vinde en af de gyldne statuetter med hjem.

Elvira Lind kan vinde en Oscar for sin kortfilm 'The Letter Room og Mikkel E.G. Nielsen er nomineret i kategorien 'Bedste klipning' af filmen ”Sound of Metal”, der er nomineret i hele seks kategorier.

Læs også

Kevin købte en brugt bil til sin datter - Brød sammen da han opdagede brev i handskerummet

 

 

Dagens Gossip