Så langt er verdens længste navn: Indeholder 1.019 bogstaver

Foto: YouTube

Det er ikke noget nyt, at forældre gerne vil finde det perfekte navn til deres nyfødte barn, men med tiden er der begyndt at dukke mere og mere unikke navne frem. Sandra Williams datter tager dog førstepladsen - for det længste navn i hvert fald.

Hvad en nyfødt skal hedde har altid været et stort og vigtigt spørgsmål, men det er sværere i dag end nogensinde før at vælge, da der er mange flere valgmuligheder. Det fortæller Michael Lerche Nielsen, lektor ved Institut for Nordiske Studier & Sprogvidenskab og personnavnekonsulent. 

I dag er der meget færre der hedder det samme, end der var for 30 år siden, og det skyldes især at der er kommet flere unikke og udenlandske eller internationale navne at vælge imellem.

Én som har taget et helt unikt navnevalg, det er Sandra Williams, som fødte en lille datter d. 12. september 1984 og valgte at kalde hende Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams. Det skriver Ladbible

Dét må siges at være et specielt navn, og man kan have svært ved at tro på, om hendes forældre overhovedet kan udtale det. De syntes dog tilsyneladende ikke, at det var langt nok, og de valgte derfor hurtigt at ændre hendes navn, så hendes fornavn nu består af 1019 bogstaver og er:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnaerenquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive'onchellecaundenesheaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneyavondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicannelesciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea'shauwneoraliaevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccaloveliatyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloiesalynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetiaquaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarlinaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequckagailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiatangoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquinettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohnyaetheodoradilcyana

Hendes mellemnavn blev desuden opgraderet til at have 36 bogstaver, mens hendes efternavn blot forblev 'Williams'.

Selvom der garanteret har lagt meget tanke bag hvert eneste af de over 1000 bogstaver, så bliver hun altså bare kaldt Jamie nu. 

Hvis man sidder og tænker: "Hvorfor?", så er man ikke den eneste. I 1997 var 'Jamie' og hendes mor nemlig gæster i The Oprah Winfrey Show, hvor Oprah spurgte om lige præcis det.

Til det svarede Sandra: "Jeg var nødt til at gøre noget for at slå en Guiness verdensrekord. Jeg måtte sørge for, at hendes navn blev unikt."

Og det lykkedes! Navnet slog verdensrekorden og blev optaget i Guiness World Records som det længste navn i verden. Navnet var faktisk så langt, at staten Texas ændrede reglerne, så et navn nu ikke må være længere, end at der er plads til det i den dertil indrettede boks på fødselscertifikatet. 

'Jamies' navn var nemlig så langt, at hendes fødselscertifikat måtte udvides til at være over 60 centimeter langt.

Læs også

Kan koste danskerne dyrt: Derfor skal du sætte din p-skive på søndag

 

.

Dagens Gossip