Teenagepige beder Disney om plus-size-prinsesser

De er smukke, får som regel drømmeprinsen til sidst og så er Disney-prinsesserne også altid åleslanke. Men eventyrprinsesserne gør også andet end at skabe glæde og magisk stemning hos børn.

En teenage-pige mener, at det er på tide, at tegnefilmsmastodonten skaber en prinsessefigur, der har lidt ekstra på sidebenene.

- Hvis Disney kunne lave en plus-size kvindelig hovedperson, som var så lys, fantastisk og mindeværdig som deres andre prinsesse, så ville det gøre en verden til forskel for de plus-size-piger derude, der bliver bombarderet med billeder, der får dem til at føle grim, fordi de ikke er tynde, skriver high school-eleven Jewel Moore.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Hun er selv en stor pige og har startet en underskiftsindsamling for at gøre Disney opmærksom på problematikken.

Jewel forklarer, at hun kender mange pige, som kæmper med selvværdet, fordi de deres vægt ikke passer ind i medierne stereotype fremstillling af unge kvinder.

LÆS OGSÅ: I fare for at dø: Han trøstedrikker 10 liter cola om dagen

- Disney-film er meget indflydelsesrige og udbredte, og det ville påvirke livet for mange børn - især piger. Det ville være revolutionerende for Disney at vise sin støtte til en gruppe piger, som ellers bliver mobbet af medierne, skriver hun.

Og det ser ud til, at Jewel Moore ikke er den eneste, som har det sådan. Indtil videre har mere end 20.000 givet det underskift som opbakning.