Thomas Blachman afslører: Rådede dronning Margrethe til at abdicere for et årti siden

Skrevet af Kamille Isaksen

21/02/2024
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Han har altid et godt råd eller to, og han deler glædeligt ud af dem - også selvom det til Danmarks nu tidligere dronning.

Mest læste i dag

Han er kendt for sin medvirken i det populære TV 2-program X-factor, hvor han altid har en smart kommentar eller to klar. 

Men det er ikke kun i programmet, at Thomas Blachman giver gode råd til danskerne, og han er heller ikke bleg for at komme med råd til Danmarks tidligere dronning. 

Det skriver B.T.

Under et pressemøde i forbindelse med ‘X Factor’ fortalte Blachman nemlig, at han allerede for et årti siden mente, at dronning Margrethe burde overveje at abdicere til fordel for sin søn, således at kronprins Frederik kunne påtage sig rollen som konge i en relativt ung alder. 

Denne holdning blev først luftet i et interview med B.T. i 2013, hvor Thomas Blachman reflekterede over fordelene ved en yngre monark på tronen, for at undgå en situation lignende den, prins Charles oplevede, da han først blev konge i en alder af 73 år.

Blachmans relation til det danske kongehus er ikke kun baseret på hans offentlige udtalelser. Han var personligt til stede ved kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup i 2004, et vidnesbyrd om hans engagement i og omkring kongehuset på det tidspunkt. "Det var ikke et venskab. Jeg kom og spiste nogle middage, og så var jeg til deres bryllup, og det var alt sammen fint," forklarer Blachman om sin forbindelse til det royale par.