Thomas Blachman overrasker alt og alle: Det er noget, jeg leger

Skrevet af Kamille Isaksen

9 uger siden

|

22/03/2024
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Bag det selvsikre ydre gemmer sig en genert mand, som efter sigende skulle lege højrøvet.

Dagens topnyheder

Han tonede frem på fjernsynet, og sidenhen har hele landet lært hans navn at kende. 

Man kan ikke sige X Factor uden at sige Thomas Blachman. Hver fredag i sendeperioden sidder han klar med sine meddommere, hvor de sammen prøver at finde Danmarks næste vinder af sangprogrammet. 

Men selvom han særligt er kendt for sine sjove og meget ærlige bemærkninger, så er Thomas Blachman altså ikke den, som de fleste går og tror, at han er. 

Det skriver HER&NU.

I en afslørende samtale afslører Thomas Blachman en overraskende side af sig selv, der står i skarp kontrast til det billede, mange måske har af ham. Bag det selvsikre ydre og de skarpe kommentarer på tv, gemmer der sig en mand, der kæmper med generthed. "Jeg er absolut ikke højrøvet. Hvis jeg er det, så er det fordi jeg leger, at jeg er det," forklarer Thomas Blachman.

Fra en tidlig alder opdagede Thomas Blachman, at musikken kunne tjene som et redskab til at overvinde hans indadvendthed. Hertil fortæller han om, at han som teengaer spillede trommer med den hensigt, at pigerne så skulle lægge mærke til ham den vej. Denne passion for musik blev ikke kun et middel til social anerkendelse, men også en flugt fra selvbevidsthed og en måde at udtrykke sig på uden ord: “Det er en måde at beskytte mig selv på. Jeg er genert, og det har jeg været hele mit liv,” fortæller X-factor dommeren.

Musikken har tilladt Thomas Blachman at skabe en verden, hvor han kan fordybe sig i noget større end sig selv, et sted hvor hans generte natur ikke begrænser ham. 

Thomas Blachmans evne til at optræde som dommer på "X Factor", et job der kræver, at han ugentligt deler sine meninger foran næsten en million seere, stammer fra hans dybdegående forståelse og kærlighed til musik. Hertil understreger han, at grunden til, det er nemt for ham, er, at han skal bruge fredagen på at tale om noget, som han har forstand på.

Netop denne udmelding kommer nok bag på mange, men mon ikke vi skal forvente den samme Thomas Blachman bag dommerbordet fredag aften klokken 20.