Maria Fantino om folks opførsel udenfor X Factor: “Det er enormt ubehageligt”

Skrevet af Kamille Isaksen

10 uger siden

|

15/03/2024
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Selvom hendes job indebærer en masse sang, så vil hun gerne være foruden det i privatlivet.

Dagens topnyheder

Den 28-årige Maria Fantino, som står bag mikrofonen i dette års 'X Factor', står over for en usædvanlig udfordring, der strækker sig langt ud over de sædvanlige værtsopgaver. 

Noget, som kom utrolig meget bag på hende efter hendes overtagelse ved roret, var, at fuldstændig fremmede personer har valgt at give hende personlige sangoptrædener midt i det offentlige rum.

Maria Fantinos første møde med disse spontane serenader fandt sted på en kaffebar i Nørrebro, hvor en barista pludselig besluttede at synge for hende. "Det er sket flere gange. Fremmede mennesker, i offentligheden, er begyndt at synge foran mig. Det startede med, at jeg var på kaffebar på Nørrebro. Baristaen kigger længe på mig, og så begynder hun at synge højt for mig. Det er mærkeligt," indrømmer Maria Fantino i en samtale med Christian Bonde i deres podcast 'Fantino og Bonde'. 

Men det stoppede ikke der. Lignende episoder har fundet sted flere gange siden, senest hos en lokal bager, hvor bagerjomfruen sang for hende. 

For mange kunne disse musikalske hyldester måske virke charmerende eller endda smigrende, men for Maria Fantino vækker de en følelse af ubehag. "Der er noget ekstremt privat over folk, der synger højt for en," forklarer hun, og tilføjer, at hun kun sætter pris på sang i kontekster som 'X Factor' eller koncerter.

Hvad motiverer disse spontane sangere? Maria Fantino spekulerer i, om hendes rolle som vært for 'X Factor' måske udløser en forbindelse til sang i folks sind, eller om de måske håber på at blive opdaget. "Den ene teori er, at de ser mig, og så tænker de automatisk på 'X Factor' og sang – og så begynder de bare at synge," siger hun, overvejende om disse uventede optrædener måske er forsøg på at fange hendes opmærksomhed i håb om en audition.

Til trods for disse forstyrrende oplevelser fortsætter Fantino med at lede 'X Factor', hvor hun guider en ny generation af sangtalenter gennem konkurrencens udfordringer. Seerne kan følge med i dramaet og talentet hver fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor Maria Fantino står i spidsen for at finde Danmarks næste store sangstjerne.